2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Megerősítette korábbi határozatát a képviselő-testület

 
 
2017-10-12 16:02:34 |
 
 
Két napirend okán - képviselői kezdeményezésre - rendkívüli ülést tartottak október 12-én a városháza nagytermében. Mindkettő a büntetés-végrehajtási egészségügyi intézményhez, illetve a témában megtartott népszavazáshoz kapcsolódott. Az ülésen sokan megjelentek a városlakók közül is.


 


 

A tanácskozás elején azonban már csak az egyik megtárgyalásáról döntöttek, ugyanis a képviselői napirendi indítványhoz – mely az ingatlan átadásával kapcsolatos népszavazás miatt szükséges döntés meghozatalára vonatkozott - nem érkezett előterjesztés. Így a szakbizottságok nem tárgyalták és az önkormányzat SZMSZ-e szerint a testület elé sem kerülhet. A jelenlévő képviselők hét igen és öt tartózkodás mellett nem járultak hozzá ahhoz, hogy a képviselőkön és a tanácskozási joggal rendelkezőkön kívül más is hozzászólhasson a napirendhez – erre egyébként írásos kérelem érkezett.

Az elsőként az előterjesztéshez hozzászóló Szántai László sajnálatát fejezte ki, hogy az indítványukat nem tárgyalhatja a testület.

Szántai László Bihar számára is nagy jelentőségűnek értékelte a börtönkórház kérdését és hiányolta az ülésről Vitányi István országgyűlési képviselőt, akinek – mint mondta - kíváncsi lenne a véleményére. Módosított határozati javaslattal is élt a képviselő, mert szerinte nem egyértelmű a napirendhez kapott határozati javaslat, mely a korábbi döntés megerősítésére vonatkozik.

Kérdés hangzott el azzal kapcsolatban is, hogy a város hosszú távú településfejlesztési stratégiájába, hogyan illeszkedik a börtönkórház megépítése. A népszavazás érvénytelensége mellett az eredményessége is felmerült az ülésen.

Hagymási Gyula egy korábbi, augusztusi kijelentését megismételve szólt hozzá a vitához. Azt mondta, a város életét hosszú távon befolyásoló beruházás csak többségi támogatással valósulhat meg.

Nagy Sándor egy kérdést tett fel a polgármesternek a kórház jövőjére vonatkozóan.

A képviselők végül szavaztak. Elsőként Szántai László módosított javaslatáról, mely a május végi döntés visszavonására vonatkozott. Ezt öt igen és hét nem szavazattal elutasították a jelenlévők. Az önkormányzat korábbi határozatának megerősítéséről pedig már név szerint szavaztak.

A jelenlévő képviselők tehát hét igen, nulla tartózkodás és öt nem szavazattal elfogadták a korábbi, az állam részére vonatkozó átadásról szóló határozat megerősítését.

A szerkesztőségünk részére megküldött önkormányzati tájékoztatás szerint a helyi népszavazás érvénytelenségét megállapító helyi választási bizottsági határozat jogerőre emelkedését követően megtörténik az ingatlan változatlan céllal és feltételekkel történő átadására vonatkozó megállapodás megkötése.

 



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS