2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Képviselő-testületi ülés október végén

 
 
2017-11-02 12:42:15 | Frissítve: 2017-11-02 12:42:35 | |
 
 
A legszebb portákat díjazták, elfogadott belső ellenőrzési terv, két el nem fogadott előterjesztés. Döntések az október végi testületi ülésen.


 


 

A kulturált lakókörnyezetünkért pályázat ide résztvevői számára hirdettek ünnepélyesen eredményt az ülés elején. Valamennyi jelentkező oklevelet vehetett át. A díjazottak közül harmadik helyen végzett Török Gézáné Szinyei, másodikként Bereczki Zsolt Kölcsey és elsőként Molnár Anna Wesselényi utcai lakos.

Az elmúlt időszakról szóló polgármesteri jelentés kiegészítéseként elhangzott, támogatást nyert a korábban benyújtott, a Csokonai és az Ady Endre utcák felújítását céltó pályázat, melyre 30 millió forintot nyert a város. A polgármester egy sikeres tárgyalás eredményéről is beszámolt: új járda építése kezdődött el a Péterszegi úton, melyet újabb is követ majd, illetve ároktisztítás és buszöblök kialakítása is meg fog történni. Mindezen munkákat az autópályát építő konzorcium végzi el. Az út újraaszfaltozása is elkészül a teljes befejezést követően. A volt Titász 1. pályán parkolókat alakítanak ki, a belváros parkolóinak számát 40-el növelik – zárta Muraközi István a kiegészítését.

A településképi rendeletet december 31-ig kell megalkotnia az önkormányzatnak. A településkép védelméről szóló törvény azonban előírja, hogy az önkormányzat addig is alkosson rendeletet a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének szabályairól. A tervezetben a településképi bejelentési eljárás is szerepelt, mely a polgármester hatásköre és a köztéri reklámhordozókhoz benyújtandó építészeti-műszaki terv tartalmát írja elő. Az ezeket ugyancsak szabályzó kormányrendelet – mint elhangzott – szűk mozgásteret hagy, és a helyi rendelet azon túl nem terjeszkedhet.

E tervezet tárgyalása során a gyakorlatban történő alkalmazás, betartás és ellenőrzés került szóba, mely egyébként a megyei kormányhivatal hatásköre. Muraközi István arra hívta fel a figyelmet, hogy szabályozott, rendezett körülmények között most nyílna lehetőség arra, hogy bevételszerző lehetőséget adjanak önkormányzati tulajdonú cégnek, vagy intézményeknek reklámfelületek bérbeadásával.

 

 



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS