2024. április. 18, csütörtök
Andrea napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Közmeghallgatás a rendhagyó ülésen

 
 
2017-11-27 11:01:41 |
 
 
Az idei önkormányzati közmeghallgatás helyszíne – az előző évhez hasonlóan – a Járási Hivatal Fráter László terme volt. November 22-én rendhagyó képviselő-testületi ülés keretében polgármesteri beszámolót hallhattak a várost érintő állami, uniós és saját erős fejlesztésekről.


 


 

Ezt követően a megjelent lakosoknak kérdések feltevésére és vélemények ismertetésére is volt lehetősége.

Muraközi István elsőként a Berettyóújfaluhoz kötődő, az itt élők életét jelentősen befolyásoló állami beruházásokról szólt, közöttük is kiemelve a várost elérő, jelenleg is épülő M35-ös és M4-es autópályát, melynek egyes szakaszainak műszaki átadása hamarosan meg fog történni. Ugyancsak állami beruházásként épülhet fel az új zeneiskola is, az Iskola2020 program részeként.

A polgármester a Települési Operatív Program keretében megvalósuló beruházások között elsőként a gazdaságfejlesztést célzó ipari parkot említette. Ez a meglévő fejlesztését és egy új zöldmezős beruházást jelent. Muraközi István látványterveken mutatta be a piaci vásárcsarnok, a József Attila utcán megépülő inkubátorház, a városháza, a Bihar Termálliget gyógyászati célú fejlesztésének, a Zsinagóga felújításának elkészülő épületeit.

Teljesen vagy részben elkészült projektek is szerepeltek a beszámolóban: az októberben átadott felnőtt háziorvosi rendelő és a három óvodát érintő korszerűsítés is. Mint elhangzott, a „Zöld város kialakítása” című 700 millió forintos program részeként többek között a sportcsarnok és a Népliget is megújul.

Kerékpárutak építésére és felújítására a következő időszakban összesen 340 millió forintot költ az önkormányzat.

Önkormányzati saját erős beruházások között említette a polgármester a városháza részleges átalakítását, a kultúrház színháztermének, hét útalapos út és három kilométer járdaszakasz felújítását. A közmunka programban készülő térköveket is leraktak a piacon, illetve a József Attila lakótelepen. Ezt a következő évben a művelődési ház melletti területen folytatnák. A beszámoló végén a városba érkező források mértékére hívta fel a figyelmet Muraközi István, kiemelve az ehhez szükséges önerő nagyságát.

A közmeghallgatás első felszólalója az Ölyvös utcán lakó Magdus László volt. Ő azzal kezdte, hogy már két évvel ezelőtt is jelezte hasonló fórumon a háza előtti út rossz állapotát és a nem megfelelő vízelvezetést is. Mint mondta, azóta sem történt semmi.

Bartha Mária Katalin a Táncsics tér és a Széchenyi utca közötti gyalogátkelőhely veszélyességére hívta fel a figyelmet. Azt mondta, már több baleset is történt ezen az útszakaszon. Úgy vélte ezen segíthetne, ha állandó forgalomirányítók lennének jelen. Kovács Zoltán a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolát körülvevő járda okán kért szót. Azt mondta az ott lévő fák szinte használhatatlanná tették ezt a szakaszt. A Völgyközben elkészült járdákkal kapcsolatban is szólt.

Az Út és Erény Közössége Egyesület által felújított kórházi bölcsődei ingatlanról tett fel kérdést Fónyad Dezsőné. A korábban egyházként működő szervezet – miután 10 évre bérbe adta az önkormányzat az ingatlant – uniós forrásból kihívással élők nappali intézményét alakította volna ki. Ez azonban egy napig sem működött.

Varga Beáta arról kért tájékoztatást, hogy milyen biztonsági intézkedéssel lehet biztosítani egy 4-es fokozatú fogvatartott elhelyezését a helyi kórházban, ha megépül a fogvatartottak egészségügyi intézménye és a kórház épületében kell huzamosabb ideig ellátni, vagy a traumatológiai osztályon kell kezelni. Mint elhangzott, a polgármester 15 napon belül levélben ad választ a feltett kérdésre.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS