2024. április. 16, kedd
Csongor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Képviselő-testületi ülés november végén

 
 
2017-12-05 09:27:56 | Frissítve: 2017-12-05 09:28:16 | |
 
 
Elfogadott hulladékgazdálkodási szerződés és rendeletmódosítás, újra lesz helyi járatú autóbusz, tájékoztató a harmadik negyedév gazdálkodásáról. Üléseztek a képviselők november 30-án.


 


 

Az előző módosított főösszeghez képest 2,7 milliárd forinttal növekedett az önkormányzat idei évi költségvetése, melyet az erről szóló rendeletbe is beépítettek. Elsőként erről határoztak a képviselők az ülésen. Dézsi Ferencné irodavezető kiegészítéséből az is kiderült, hogy ez az összeg a támogatási szerződéssel rendelkező „TOP-os” pályázatok támogatásai.

Tájékoztatót is elfogadtak a jelenlévők a város III. negyedévi gazdálkodásáról. Mint elhangzott a bevételek a tervezettek szerint alakultak, azonban a kiadások még elmaradnak a 75 %-tól. Ennek oka, hogy a folyamatban lévő pályázatok kiadásai költségként a következő évben jelentkeznek.

A városunkat is érintő hulladékgazdálkodással kapcsolatban három napirend is volt az ülésen. A képviselők még június 29-én arról döntöttek, hogy a Hajdú-Bihar megyében egyedül megfelelőségi nyilatkozattal rendelkező - és így a közszolgáltatási tevékenység ellátására egyedül jogosult - Debreceni Hulladék Közszolgáltató Nonprofit Kft-vel köt szerződést, melyben tulajdonrészt is szerez.

Szántai László a napirend kapcsán a hulladékkezelést végző cég finanszírozását nem látta megoldottnak, mert azt tapasztalja, hogy nem érkezik rendszeresen díjbekérő számla erről a szolgáltatásról.

A közszolgáltatási szerződés elfogadása és az ehhez szorosan kapcsolódó önkormányzati rendelet módosítása mellett arról is döntöttek, hogy csatlakozik a város a Debreceni Agglomeráció Hulladékgazdálkodási Társuláshoz. 

Három cég nyújtott be ajánlatot az önkormányzat augusztusban kiírt, a helyi menetrend szerinti autóbusz közlekedésre vonatkozó pályázati felhívására. A Körtvélyesi Viktor jegyző által említett bírálati szempontok alapján az összességében legelőnyösebb ajánlatot az N-R-A Busz Kft. adta. A képviselők elfogadták a határozatban szereplő javaslatot, mely az N-R-A Busz Kft.-t hirdeti ki a pályázat nyertesének és 2018. január 1-től 2020. év végéig kötik meg a szerződést. A pályázati ajánlat szerint a cég által igényelt önkormányzati támogatás 3 millió forint évente. Az egyszeri utazási alkalomra szóló jegyár 120, a teljes árú havi bérlet 2.510, a kedvezményes (tanuló/nyugdíjas) havi bérlet ára pedig 800 Ft lesz. A vállalkozás a mozgásukban korlátozott személyek utazási feltételét is biztosítja.

További két helyiség bérbeadását támogatták a képviselők a Tiszántúli Református Egyházkerület kérését elfogadva. A kerület püspöke a Diószegi Kis István Református Általános Iskola részére, tantermei számának bővítése céljából fordult újra az önkormányzathoz. Korábban, májusban már a Kálvin tér 5. szám alatti ingatlan három helyiségének térítésmentesen történő bérbeadásáról döntöttek, azzal, hogy a rezsiköltségeket megtérítik a városnak. A jelenlévők ezúttal is ezekkel a feltételekkel támogatták a bérbeadást. Két képviselő tartózkodott a szavazáson. Ezt azzal indokolták, hogy az intézményt ezúttal sem képviselte senki az ülésen, pedig ez elvárható lenne azoktól, akik támogatást kérnek az önkormányzattól.

Elfogadták azt a határozatot, mely alapján a polgármester a Berettyóújfaluban megvalósítandó Honvédelmi Sportközpont kialakításával kapcsolatban a Nemzeti Sportközpontokkal egyeztetéseket, tárgyalásokat folytat. Az előterjesztés szerint a jelenlegi lőtér fejlesztésével, átépítésével alakítanák ki a sportközpontot mintegy 400 millió forintos állami beruházás keretében.

Ingatlanok vásárlásáról is döntöttek. Ezek az épületek pályázati projektek megvalósításának helyszínei lesznek a jövőben. Az ülés végén Gyula Ferencné köszönetet mondott az önkormányzatnak - és mindenkinek, aki munkájával támogatta - a november 11-én megtartott Nagy Zenekari Találkozót, melyre több mint 118 egykori zenekaros tért haza ünnepelni az 50 esztendős zenekart. Több képviselő jelezte, hogy a folyamatban lévő beruházások, útépítések esetében a téli hideg idő és fagypont alatti hőmérséklet miatt fokozottabban figyeljenek a technológiák kivitelezők általi betartására.

 



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS