2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Elkészült az M35 autópálya első szakasza

 
 
2017-12-15 12:55:32 | |
 
 
44 nappal a hivatalos határidő előtt elkészült és ünnepélyesen átadták december 13-án az M35-ös autópálya új szakaszát és a Debrecent délről elkerülő 481-es főutat, amely összeköti az új szakaszt a 47-es főúttal. Az autópálya használata az év végig ingyenes.


 


 

Magyarország hamarosan eléri az európai uniós átlagot a gyorsforgalmi utak tekintetében – kezdte beszédét Tasó László, a Miniszterelnökség államtitkára. Úgy fogalmazott, Debrecen és a térség számára is nagy jelentőséggel bír a beruházás gazdaságfejlesztés szempontjából. Egy területi tőkesorrendet felállító elemzés kapcsán megjegyezte az államtitkár, hogy a legnehezebb körülmények között lévő 17 járás közül öt található Hajdú-Bihar megyében, ezért is kiemelten fontos az autópálya, mely az itt élők boldogulását és a gazdaság élénkítését jelentheti.

Pósán László azt montda, hogy a debreceni déli városrészen élők, vagy átutazók számára szembetűnő lesz a forgalomcsökkenés. Az országgyűlési képviselő szerint a gyorsforgalmi útszakasz átadásával, a tranzitforgalom el fogja kerülni a városrészt, és ezáltal a helyi közlekedés is kényelmesebb, gyorsabb és biztonságosabb lesz és csökkeni fog a légszennyezettség is.

Az autópálya Berettyóújfaluig tartó szakaszának kivitelezése is jól halad, 50%-os a készültség – kezdte beszédét Vitányi István. A gyorsforgalmi út a térség települései számára legalább olyan fontos, mint a megyeközpont számára – tette hozzá az országgyűlési képviselő.

Papp László, Debrecen polgármestere hangsúlyozta, hogy a Debrecent elkerülő körgyűrű legjelentősebb szakasza készült el a M35-ös és a 481-es útszakaszokkal. A városvezető szerint Debrecent és a térséget is dinamizálni fogja az autópálya, a déli gazdasági övezetben létrejövő új munkahelyek pedig ugyancsak a térség megtartó erejét növelik.

Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. útfejlesztési igazgatója, a beruházás főbb műszaki adatait ismertette. Elmondta azt is, hogy várhatóan 2018 év végétől a teljes Debrecen és Berettyóújfalu közötti, 24 km hosszú szakaszon 2×2 sávon közlekedhetnek majd az autósok.

Mostantól tehát a Berettyóújfalu felöl, a 47-es főúton érkező autósok a déli elkerülőt is választhatják, melyen fel tudnak hajtani az M35-ös autópálya új szakaszára, Debrecen több városrészét gyorsabban elérve. Ezt a szakaszt akkor is érdemes lesz választani, ha megkezdődik a megyeközpont Petőfi téri főpályaudvarának a felújítása.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS