2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Elfogadták a város költségvetését

 
 
2018-02-28 09:56:24 | Frissítve: 2018-03-05 15:57:50 | |
 
 
Berettyóújfalu költségvetési rendeletének tárgyalásával kezdődött a február 22-i képviselő-testületi ülés a városházán.


 


 

Az elmúlt évek legmagasabb összegű költségvetését – mely majdcsak 5 milliárd forint - már február 14-én valamennyi szakbizottság véleményezte, megtehette módosító javaslatait, így azt egyöntetűen támogatták és elfogadásra javasolták. Dézsi Ferencné pénzügyi irodavezető hozzászólásában azt mondta, a beruházások jelentik az idei költségvetés legnagyobb részét. Ez több mint 3 milliárd forintot jelent.

A bevételek között jelentős mértékű a központi feladatfinanszírozás és a 600 millió forintos iparűzési adóbevétel. Ezek a működéshez kerülnek felhasználásra – mondta az irodavezető. Hozzátette, valamennyi intézménnyel többszörös tárgyalások során egyeztettek és vették figyelembe elképzeléseiket a lehetőségekhez mérten és jogszabályi előírásoknak megfelelve. A fejlesztések mellett így, további 2 milliárd forint a stabil, fenntartható működés és településüzemeltetés feladataira fordítható.

A kiadások között a családbarát intézkedések, támogatások is szerepelnek, az egyik legfontosabb a szociális ellátásokra fordítható keret 15 millió forinttal bővült – fogalmazott Bónácz János. A lakáshoz jutók támogatása mellett az idén bevezetésre kerülő új  támogatási formákat emelte ki az alpolgármester.

A helyi adóbevételek növekedése nagyobb mozgásteret ad a költségvetés tervezésekor – mondta Hagymási Gyula. A képviselő úgy fogalmazott, fegyelmezett gazdálkodással egy fejlődő pályán lévő város képét rajzolja ki a költségvetés.

A költségvetési rendeletet végül valamennyi képviselő elfogadta. A Berettyó Kulturális Központ elmúlt évről szóló – mintegy 120 oldalas – beszámolója és a 2018-ra vonatkozó munkaterve is napirenden volt, melyet ugyancsak jóváhagytak a képviselők.

Döntöttek a jelenlévők a Herpály-Team Kft. ügyvezető igazgatói állására vonatkozó pályázat kiírásáról, melyet a város helyi médiájában közzé is tesznek. A jelenlegi ügyvezető igazgató megbízatása 2018. május 31-én jár le.

Az ülésen elfogadott határozat szerint a képviselő-testület 100.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt a berettyóújfalui mentőállomás részére egy újraélesztéshez használt mellkasi kompressziós rendszer beszerzéséhez.

Újabb zöld pihenőponttal gazdagodik a város. A jelenlévők elfogadták az új helyszínt, mely Nagy István képviselő javaslatára a BUSE pálya lesz.

Döntés született arról is, hogy a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány - a zsidó kulturális örökség védelmét szolgáló program – felhívására pályázatot nyújt be a város a tulajdonában lévő Vágóhíd utcai temető és az ott található sírhelyek felújítására. A Szabolcska utcai temető esetében az önkormányzat a tulajdonos MAZSIHISZ hozzájárulását kezdeményezte.

A napirend kapcsán elhangzott, hogy egy országos programhoz csatlakozna a város, mely részben adományokból, részben állami finanszírozásból valósítaná meg a felújításokat.

A testületi ülésen sor került az április 8-i országgyűlési választás szavazatszámláló bizottsági tagjainak, illetve a Hajdú-Bihar megyei 4. sz. egyéni választókerületi választási bizottság tagjainak megválasztására is. Az ülés végén képviselői jelzés érkezett azzal kapcsolatban, hogy a piac területére nem áruszállítás céljából sokan behajtanak autóval és ott parkolnak. Nagy Sándor képviselő javaslatot tett arra, hogy az útfelújításokra szánt összegből a város központjában található Bessenyei, Eötvös és a Nagysándor József utcákat újítsák fel. Szántai László a Csonka toronyra kérte nemzeti lobogónk elhelyezését.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS