2024. április. 16, kedd
Csongor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Szakképzési megállapodás a szorosabb együttműködés jegyében

 
 
2018-04-24 09:53:14 | |
 
 
A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Arany János Gimnáziuma és a Gróf Tisza István Kórház között évtizedekre visszavezethető szoros kapcsolat áll fenn. Ennek egyfajta megpecsételéseként, a magasan képzett szakember-utánpótlás megvalósítása érdekében szakképzési együttműködési megállapodást írt alá Pelyhéné Bartha Irén és Dr. Muraközi Zoltán, emellett defibrillátor készülékek átadására is sor került a gimnáziumban.


 


 

Az április 18-ai ünnepélyes alkalmon dr. Vitányi István elmondta, a vállalatoknak szakemberekre van szükségük, a duális képzések pedig biztosítani tudják ezt a munkaerőt. Az országgyűlési képviselő bízik benne, hogy a két intézmény közötti megállapodás követőkre talál és a későbbiekben további cégekkel sikerül együttműködést kötni egyéb területeken is.

Pelyhéné Bartha Irén főigazgató a szakképzés jelentős változásairól és elvárásairól szólt, amelyeknek a centrum már az elmúlt évtizedekben is megfelelt. Az átalakulás egyik állomásának nevezte a kórházzal kötött szerződést.

Dr. Muraközi Zoltán az aláírt megállapodás után a már meglévőnél is mélyebb kapcsolatot remél a két intézmény között. A Gróf Tisza István Kórház főigazgatója bízik a sikeres együttműködésben.

A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum figyelve a tanulók és felnőttek biztonságára, illetve egészségügyi állapotára saját forrásából defibrillátor készülékeket vásárolt. Öt tagintézmény – a berettyóújfalui Arany János Gimnázium, a hajdúnánási Csiha Győző Szakgimnázium, a püspökladányi Karacs Ferenc Gimnázium, a hajdúszoboszlói Közgazdasági Szakgimnázium és a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium – jutott hozzá az életmentő eszközhöz.

Az esemény zárásaként a résztvevők a szakképzési centrum 8 millió forintos saját forrásából megvásárolt egészségügyi eszközöket, maketteket, szimulátorokat tekinthették meg, amelyek remek lehetőséget biztosítanak a szemléltetésre, tapasztalásra és gyakorlásra a tanulók számára.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS