2024. április. 16, kedd
Csongor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Elit csapatok között mérkőzik az MVFC a Bajnokok Ligájában

 
 
2018-08-23 15:31:01 |
 
 
Még június végén döntöttek a képviselő-testület tagjai a közvilágítási lámpatestek korszerűsítése tárgyában kiírandó közbeszerzés megindításáról. Egy korábban készült tanulmányterv szerint, - melyet egy átfogó felmérés előzött meg a település közvilágítási hálózatáról - energiatakarékosság szempontjából elavult a jelenlegi rendszer.


 


 

A kiírás alapján ezeket LED technológiával üzemelő lámpatestekre kell cserélni. Az ajánlattételi felhívásban rögzítésre kerültek a pontos műszaki követelményeknek megfelelő adatok, és a finanszírozás feltételei is. E szerint az új technológiának köszönhetően a költségmegtakarítás lehetővé teszi a beruházás finanszírozását és önkormányzati önerő nélkül, bérleti díjként 12 éves futamidő alatt kerülne megfizetésre a beruházás összege a pályázó részére. A 2797 lámpatest cseréje mellett a közvilágítási hálózat is bővül összesen 33 új lámpával.

Az ajánlattételi felhívásra a berettyóújfalui székhelyű Mezei-Vill Kft. nyújtott be ajánlatot. Abból a célból, hogy a képviselők megalapozott döntést tudjanak hozni az augusztus végi testületi ülésen helyszíni gyárlátogatást tettek és egy már működő közvilágítási rendszert is megtekintettek.

Mezei József ügyvezető a cég kapcsán kiemelte, már több mint 35 településen végeztek saját fejlesztésű LED technológiára történő fejlesztést. Minden lámpatípus magyar fejlesztésű és gyártású elektronikus tápegységgel üzemel, amely a közvilágítási hálózatokon előforduló igénybevételekre specializálódott. Az igazgató elmondta, a lámpatesteket a saját tulajdonú berettyóújfalui gyárukban állítják elő, a termékek Magyarországon és az egész EU területén rendelkeznek azokkal a minőségi engedélyekkel, amelyek lehetővé teszik a közvilágításban, térvilágításban való alkalmazásukat.

Mezei József arról is szólt, a 2000-ben alapított vállalkozás komplex munkát végez a közvilágítás terén a fejlesztéstől, tervezéstől az egyedi lámpatestek gyártásától, a kivitelezésen át a karbantartásig és finanszírozásig, melyért tejes felelősséget vállal.

A cég által gyártott lámpák 4000 kelvin színhőmérsékletűek, a testekben lévő optikai lencse pedig a városunkban is meglévő 45 méteres oszloptávolsághoz igazítottan szórják a fényt.

Az este Balmazújvároson folytatódott, ahol a képviselők megtekinthették működés közben a különböző útkategóriához tartozó lámpákat. A város főútján lévő lámpáktól erősebbek kerülnének elhelyezésr Berettyóújfaluban a 47-es főút teljes szakaszára. Ehhez hasonlót Földesen szerelt nemrégen a Mezei-Vill Kft.

A közvilágítási lámpatestek korszerűsítésével kapcsolatos közbeszerzés tárgyában a végleges döntést várhatóan tehát az augusztus végi képviselő-testületi ülésen hozzák meg.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS