2018. december. 13, csütörtök
Luca napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Egyeztető fórum a bv. egészségügyi központtal kapcsolatban

 
 
2018-10-05 10:38:20 |
 
 
A 42. számú főút mentén létesítendő Büntetés-végrehajtási Egészségügyi Központ megvalósíthatósága érdekében a településrendezési eszközök részleges módosítására van szükség. Szeptember 28-án a város honlapján is elérhető tervezetről és az előzetes tájékoztatási dokumentációval kapcsolatban tartottak lakossági és partnerségi egyeztetést.


 


 

A városháza nagytermében Muraközi István a fórumon felidézte, a bv. egészségügyi központ számára az önkormányzat részéről átadott területekről már korábban született döntés. A mostani egyeztetés e területek átminősítéséről szól az elkészült tervek alapján. A polgármester említést tett a Kormány szeptember 25-én hozott határozatáról, melyben nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűvé nyilvánította a Berettyóújfaluban felépítendő Büntetés-végrehajtás Egészségügyi Központját és az ehhez szükséges forrást is biztosítja. A határozat szerint a Kormány egyetért azzal, hogy az egészségügyi központ Berettyóújfalu területén kerüljön kialakításra.

Krisztik János a szabályozási terv módosításának okairól szólt, illetve bemutatta a 16 oldalas dokumentációt is. A városi főépítész elmondta, a településrendezési eszközök módosítását az teszi szükségessé, hogy a különböző területek más-más építési övezeti besorolásba tartoznak. A fórumon szó volt a 42-es főút városi bevezető szakaszáról is. A tervek szerint két ütemben alakítanának ki öt becsatlakozású csomópontot, elsőként jelzőlámpás biztosítással, majd körforgalmat építenének.

A képviselő-testület a fórumot követően fogja kialakítani álláspontját azzal kapcsolatosan, hogy az állam részére átadott területek a jelenlegi több típusú övezeti besorolásból egy különleges intézményi területre változzon. 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz   Add az iWiW-hez

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2018 szeptember   >> 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS