2024. március. 19, kedd
József napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Döntések az október végi képviselő-testületi ülésen

 
 
2018-10-29 12:33:02 | |
 
 
Egy perces néma felállással emlékezett október végi ülésén Berettyóújfalu Város Önkormányzatának képviselő-testülete a 2018. október 20-án elhunyt Nagy Sándor önkormányzati képviselőre.


 


 

A jelenleg futó önkormányzati pályázatok projekt-menedzsmentjének beszámolóit hallhatták ugyancsak a napirendi pontok tárgyalása előtt a képviselők. Erre az előző testületi ülésen érkezett képviselői kérés. A Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. TOP csoportjának vezetője Czapp Zsuzsa ismertette röviden a projekteket és mutatta be a projektvezetőket. Mint mondta, az ügynökség látja el – szorosan együttműködve az önkormányzattal – a pályázatok menedzsmenti feladatait. A több mint 3 milliárd forintnyi pályázati forrás felhasználásával és a jelenlegi tájékoztatással kapcsolatban Muraközi István úgy fogalmazott, az eddigi együttműködés is azt mutatja, hogy a menedzsmenttel együtt dolgozva a lebonyolítás, az elszámolás a jogszabályi és pénzügyi előírásoknak megfelelően, szabályszerűen történik. Számos kérdés is érkezett. A válaszokból kiderült: a Székhely Óvoda felújítása során a tetőtéri részt úgy alakították ki, hogy az később beépítésre alkalmas legyen. Mint elhangzott ez nem volt része a projektnek. A kerékpárút építése - az időjárás függvényében - még ebben az évben elkezdődhet, a kivitelezési határidő 2019 október vége. Az ipari park korszerűsítéssel és építésével kapcsolatban kérdés érkezett a jelenlegi fejlesztésével kapcsolatban. Itt útfelújítás valósul meg, mely érinti a Kádár, a Vállalkozók, a Téglaparti és Körös utcákat. 

Az első napirend egy feladat-ellátási szerződés megkötéséről szólt. Zsáka önkormányzata kereste meg a várost, hogy a zsákai gyermekek bölcsődei ellátását  - férőhely függvényében - biztosítsa Berettyóújfalu Város Önkormányzata. Erre a vonatkozó jogszabályok lehetőséget adnak, és a bizottsági ülésen elhangzottak szerint ez megoldható a jelenlegi intézményi hátérrel és kapacitással.

A képviselők egyhangúlag támogatták az előterjesztést. Ugyancsak elfogadták a jelenlévők a jövő évi belső ellenőrzési, illetve a közbeszerzési tervet is, módosítva a közbeszerzési szabályzatot is.

Két korábbi közterület-elnevezés korrekciója vált szükségessé az ingatlanok nem átlátható házszámozása miatt. A Sárostókert dűlő egy szakasza a Körtvélyes nevet veszi fel utalva egy korábbi berettyóújfalui elődtelepülésre, a korábban ilyen elnevezésű utca pedig teljes hosszában a Szentdemeter elnevezést kapja.

Döntés született arról is, hogy az önkormányzat versenytárgyalás útján értékesíti a tulajdonában lévő, jelenleg üresen álló furtai 215 hrsz.-ú ingatlant. A község vételi szándékát jelezte, ugyanis a terület a jelenlegi rendezvényközpontjuk mellett helyezkedik el, és céljuk egy „hagyományok házát” kialakítani.

A tervezett Bv. Egészségügyi Központ létesítéséhez szükséges szabályozási környezet módosítását érintő eljárásban résztvevő államigazgatási szervek és szakhatóságok állásfoglalása alapján a képviselő testület határozattal dönt a környezeti vizsgálat lefolytatásának szükségességéről. Az erről szóló napirend tárgyalásakor Krisztik János városi főépítész ismertette a szakhatóságok véleményét, mely szerint egyik sem tartja szükségesnek környezeti vizsgálat lefolytatását.

A megyei kormányhivatal állami főépítészének előzetes tájékoztatása is része volt az előterjesztésnek, e szerint az érintett területek tervezett használata a településszerkezetbe illeszthető, ezért nem ítéli olyan jelentősnek, ami a környezeti vizsgálat lefolytatását szükségessé tenné.

Az előterjesztést végül öt igen egy nem és három tartózkodás mellett fogadták el a képviselők.

Szántai László az ülés végén a pénzügyi bizottság tagjait kérte az üléseiken való részvételre.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS