2024. április. 18, csütörtök
Andrea napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Nemzetközi futóverseny Berettyóújfalun keresztül

 
 
2018-11-07 13:28:59 |
 
 
Nagyvárad, Berettyóújfalu, Debrecen útvonalon, összesen 86,3 kilométeres távon futhattak az első alkalommal megrendezésre kerülő Organica FX Szupermaraton versenyzői, akik a nagyváradi Szent László térről rajtoltak október 28-án. A megmérettetésen 2, 5 vagy 10 fős futókból összeállt csapatok mérték össze felkészültségüket és gyorsaságukat.


 


 

Nagyvárad, Ártánd, Biharkeresztes, Mezőpeterd, Berettyóújfalu, Szentpéterszeg, Tépe, Derecske, Sáránd, Mikepércs és Debrecen településeken frissítő pontokkal felállítva várták a szervezők a futás szerelmeseit. 50 csapatból összesen 307 futó vett részt az országhatárokon átívelő váltófutáson, amelynek érdekessége, hogy bizonyos szakaszokat csak női futók teljesíthettek, és külön díjazták a rendészeti dolgozókat is. Városunkból is számos futó állt rajthoz, hogy társaikat váltva teljesítsék az adott résztávot. A legeredményesebb csapat tagjai, Dobi Lili és Dobi Gergő a Debreceni Sportcentrum csapatával, 5 fős váltóban a dobogó legfelső fokára állhattak fel. A szervezők külön díjazták az egyes résztávok leggyorsabbjait is. Dobi Lili az összes versenyző közül az Ártánd-Biharkeresztes 6 km-es távot, míg Dobi Gergő a Biharkeresztes-Mezőpeterd 9 km-es és a Derecske-Sáránd 7 km-es szakaszt szintén a leggyorsabban teljesítette. Oláh Erika a Püspökladányi KmFalók elnevezésű 5 fős váltóban társaival korcsoportos hetedik helyen ért célba. Mellettük a BFB-Vaskabátok, a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság munkatársai is csatlakoztak a felhíváshoz, akik a 10 fős csapatok között a 11. helyet csípték el. A Berettyóújfalu Futó Bajnokok helyi tagjai: Molnárné Karácson Szilvia, Molnár Péter, Simon Péter és Szabó István voltak. Szintén 10 fős váltóban, de csak nőkből álló debreceni futócsapathoz, a HRSE Iron Ladies futóhölgyeihez csatlakozott Kurcz Beatrix és Sipos Boglárka, akik a negyedik helyen végeztek. A szupermaraton utolsó állomása a debreceni Kossuth tér volt.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS