2024. április. 25, csütörtök
Márk napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Az utolsó döntést is meghozták a Bv. kórház ügyében

 
 
2018-11-13 14:38:37 | Frissítve: 2018-11-18 09:50:34 |
 
 
Elfogadták a november 12-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen a Bv. Egészségügyi Központ telekalakításának és a szabályozási terv módosításának ügyében előterjesztett határozati javaslatokat.


 


 

Wakil Ilmu Merupakan Website Sederhana dengan Informasi Terbaik dan Terlengkap

 

Az utolsó, az állami tulajdonba adásról szóló szerződéskötés előtti döntést is meghozták a jelenlévők, mely így már a tavaly májusi területátadási döntés óta nyolcadik alkalommal volt a képviselők előtt. Az elmúlt másfél évben - emlékeztetett Muraközi István polgármester – lakossági fórumok, partnerségi egyeztetés, helyi népszavazás és kormányrendelet is született a beruházás kapcsán.

 

A polgármester azt mondta, mára megnyugodtak a kedélyek a bv. kórházzal kapcsolatban, jól mutatja ezt, hogy az első időszak felfokozott, politikai okokból gerjesztett hangulatával szemben a szeptemberben megtartott lakossági fórumon 12-en voltak és sem szóban, sem írásban vélemény, módosító javaslat nem érkezett. Hozzátette, az elmúlt hónapokban már nyugodtabban folyhattak a tárgyalások, ülések a témában.

 

Krisztik János főépítész ismertette: az ügyben a partnerségi egyeztetés lezárult és az állami főépítész november 7-i záró szakmai véleményében jóváhagyta a településszerkezeti és szabályozási terv módosítását. A határozati javaslatokat végül hét igen és egy tartózkodás mellett fogadták el, egy képviselő nem vett részt a szavazásban.

 

Az ülésen döntöttek Dr. Nagy Bertalan Józsefné Dr. Mitrán Ildikó Mónika házi gyermekorvosi ellátásra vonatkozó feladat-ellátási szerződésének december 31-i napjával történő közös megegyezéssel való megszüntetéséről is. A gyermekorvos októberben jelentette be, hogy 2019. január 1-én nyugdíjba vonul. Az általa eddig ellátott praxis ezután betöltetlenné válik, a működtetésének kötelezettsége ezért a város önkormányzatához kerül. Dr. Nagy Bertalan Józsefné praxisára eddig nem volt jelentkező, ezért a jelenleg praktizáló két gyermekorvos, Dr. Hodosi Julianna és Dr. Kin Ágnes fogja helyettesíteni.

Korábban, 2013-ban Dr. Éliás Mária nyugdíjba vonulását követően sem a tulajdonosnak, sem az önkormányzatnak nem sikerült értékesíteni a praxist, illetve új orvost találni a betöltetlen helyre. Akkor a városban meglévő másik három praxis között osztották fel a területet. Ez azonban ebben az esetben - mint ahogy az ülésen is elhangzott – a jelenlegi fokozatosan csökkenő (degresszív) finanszírozás miatt lehetetlenítené el a nagy létszámú praxisok működtetését.

 

 

Dr. Hodosi Julianna a helyettesítést 4 órában látja el az alábbi rendelési időben és helyen:

 

A rendelés ideje

A rendelés helye

Csütörtök:   1600  – 1700

Gyermekorvosi Rendelő

Berettyóújfalu, Szentmárton tér 5.

Kedd:          1500  – 1600

Gyermekorvosi Rendelő

Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 3.

Szerda:       1500  – 1600

Gyermekorvosi Rendelő

Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 3.

Péntek:       1100  – 1200

Gyermekorvosi Rendelő

Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 3.

 
 

 

 

 

 



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS