2024. április. 16, kedd
Csongor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
A diabétesz világnapja - jubilál a Bihari Diabétesz Egyesület

 
 
2018-11-26 16:01:18 |
 
 
Ünnepi diabétesz világnapi rendezvényt tartott a Bihari Diabétesz Egyesület, annak apropóján, hogy 25 évvel ezelőtt, 1993-ban alakultak az akkori kórház vezetőségének kezdeményezésére.


 


 

Pap Sándor az egyesület elnöke töretlen lelkesedéssel negyed évszázada vezeti az egyesületet és vallja, a betegségben érintettek egy-egy rendezvény, vagy összejövetel alkalmával tanulnak legtöbbet a diabéteszről, mely ma már világszerte 400 millió embert érint.

Az évente novemberben megtartott, a diabétesz világnapjához kapcsolódó eseményen Muraközi István köszöntötte a jubiláló egyesületet és annak tagjait. Berettyóújfalu polgármestere arról beszélt: ma már szinte minden családban előfordul a betegség, melyre, ha egy fenntartható állapotként tekintünk, akár évtizedekig teljes értékű életet tudnak élni.

 Dr. Lugosi Anna diabetológus főorvos a hypoglikémia megelőzéséről, tüneteiről és kezeléséről értekezett. Ma Magyarországon 35 ezer látássérült él, melynek hátterében a diabétesz állhat, erről már előadásában Dr. Tőrös Attila szemész főorvos beszélt. Ötleteket, tippeket Dr. Nagy Réka diabetológus adjunktus adott a cukorbetegek helyes táplálkozásának betartásához.

Muraközi Zoltán főigazgató arról szólt: nagyszerű dolog, hogy huszonöt éve működik egy ilyen egyesület Berettyóújfaluban, ehhez az intézmény igyekszik minden segítséget megadni.

A diabétesz nap most sem csak a betegeknek szólt, a szervezők minden évben felhívják a figyelmet a prevencióra, a cukorbetegség korai felismerésére, a hatásos kezelésre, a szövődmények megelőzésének fontosságára.  A rendezvényen vérnyomás, vércukor és koleszterin mérésre is volt lehetőség.

 



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS