2024. április. 17, szerda
Rudolf napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Közmeghallgatás a képviselő-testületi ülésen

 
 
2018-12-03 10:17:29 | |
 
 
A Járási Hivatal Fráter László terme volt az idei önkormányzati közmeghallgatás helyszíne. Harmadik éve hagyományosan a várost érintő állami, uniós és saját erős fejlesztésekről szóló polgármesteri beszámolót követően van lehetősége a lakosoknak felszólalni a városvezetés és a képviselő-testület előtt.


 


 

A közmeghallgatáson heten szólaltak fel. A leghosszabb ideig a Magdus László által felvetett témáról, a kóbor, de nem gazdátlan ebekről volt szó. Az Ölyvös utcán tapasztalata szerint nagy testű kutyák vannak szabadon. Ebben az ügyben kérte az önkormányzat, illetve az ebrendész hatásos közbenjárását. Azt mondta, nehezen találta meg, hogy ki végzi ezt a munkát a városban. A helyszínen a Kádár Vitéz Városvédő Egyesület vezetője is tájékoztatta, de a város honlapján és az évente megjelenő városi naptárban is megtalálható az elérhetőség – hangzott el a közmeghallgatáson, azzal együtt, hogy még láthatóbb és elérhetőbb módon helyezik el a weboldalon. A felszólaló megköszönte az Ölyvös utcán kérésére elvégzett útfelújítást, de a vízelvezető árkok hiánya miatt ez hamar tönkre mehet, ezért az árkok megépítését is kérte.

Vas László írásba és pontokba szedett gondolatai között szólt arról, hogy a polgármester szólítsa fel a Berettyó Televízió vezetését, hogy minden képviselő-testületi és szakbizottsági ülést, vagy lakossági fórumot - legyen az bármilyen hosszúságú - teljes egészében rögzítsen és adjon le műsorában. Egy másik észrevételében jelezte, szerinte – a takarékosság jegyében - a városi ünnepségeken, megemlékezéseken nincs szükség moderátorra, vagy levezetőre, aki felolvassa a leírt szövegeket. Ezt megtehetné a polgármester is. Felszólalása végén a magát egy városvédő csapat tagjaként bemutató hozzászóló úgy fogalmazott: a függetlenség megadja számára a szabad gondolkodás és a beszéd felemelő érzését. Személyeskedő és a közmeghallgatáshoz nem illő stílus és fogalmazás, a tisztelet meg nem adása jellemezte a felszólalást – jegyezte meg Muraközi István. Ezért és annak okán, hogy nem polgármesteri hatáskörbe tartoznak a felvetett ügyek, illetve konkrét kérdés sem hangzott el, válasz sem érkezett.

Bagdi László a József Attila Lakótelep játszótér és park felújításával kapcsolatban mondta el észrevételeit. A növények telepítése meglátása szerint nem volt megfelelő, kevés vizet kaptak. Az ivókút mellé egy vízvételi lehetőséget kért. A Csendes Temetőben a szomszédos telekről átjáró állatok több sírhelyet is megrongáltak. Ez ügyben kérte Körtvélyesi Éva az önkormányzat segítségét. Kovács Zoltán a Földesi utcai kerékpárút bekapcsolását kérte a város kerékpárút hálózatába, ugyanis a főúton kiépített átkelő hiányában balesetveszélyes átjutni. A kórház eszközbeszerzésével kapcsolatban is hangzott el kérdés, de mivel öt éve állami fenntartású és tulajdonú az intézmény ebben – mint a polgármester megjegyezte – nem kompetens az önkormányzat és ez a fórum sem.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS