2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Közös szalagból közös kokárdák

 
 
2019-02-21 10:53:48
 
 
Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere és Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő elsőként öt évvel ezelőtt, 2014 februárjában vitt Nagyváradra 3000 m hosszúságú magyar nemzeti színű szalagot, melyet Biró Rozália parlamenti képviselő (akkor szenátor), az RMDSZ nőszervezetének elnöke vett át.


 


 

Ebből aztán a nőszervezet csoportjai készítettek 12 ezer darab kokárdát. Ez az ajándékozás 2016 óta minden évben megismétlődik, és mára már kölcsönössé is vált. Tavaly a Nagyváradon és Bihar megye különböző településein elkészült kokárdából Pásztor Sándor, a Bihar Megyei Tanács elnöke hozott át Berettyóújfaluba számos példányt, melyet a város március 15-i ünnepi megemlékezésén résztvevők között osztottak szét.

 

Az utóbbi évek hagyományainak megfelelően február 20-án ismét megérkeztek a szalagtekercsek Nagyváradra, de ebben az évben az „alapanyag” másik fele Berettyóújfaluban maradt. Ettől az évtől a kokárdakészítés is kettős szervezésben zajlik. Az RMDSZ nőszervezete mellett a berettyóújfalui Nadányi Zoltán Művelődési Ház és a Bihari Népfőiskola kézműves köreinek hölgytagjai is hozzálátnak a kokárdavarráshoz. Az elkészült darabok március 15-én kerülnek át egymás rendezvényeire.

 

A történelmi Bihar megye két fele között ez a szimbolikus, gesztusértékű együttműködés valóban csak jelzi a gazdaság, az infrastruktúra-fejlesztés, az oktatás és a kultúra terén az elmúlt közel két évtizedben végzett közös munka sokrétűségét.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS