2020. június. 2, kedd
Anita, Kármen napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
100 új 3D szemüveg érkezett a moziba

 
 
2019-04-03 10:57:56 |
 
 
Új, összesen 100 darab 3D-s szemüveggel gazdagodott a Makk Kálmán Mozi. A régi szemüvegekből is maradt használatban, viszont emellett már az újakat is kipróbálhatják azok, akik városunk moziját választják filmnézéshez.


 


 

A Dolby 3D komoly szereplője a 3D mozipiacnak, illetve konkurense a többi főszereplőnek, mint a RealD, XpanD vagy a Masterimage. A mozigépészektől megtudtuk, a Makk Kálmán Mozi is Dolby 3D vetítési rendszert használ, ez egy szín-fázis különbségen alapuló 3D, emellett ez a passzív szemüvegek legjobbika és napjainkban az egyik legjobb 3D a világon, garantáltan nem „fejfájós”, sokkal jobban biztosítja a tökéletes térhatású élményt. A néző a Dolby 3D esetében a képet ugyancsak egy passzív, de nem polarizációs szemüveggel nézi, ez azonban a sokrétegű szűrők miatt drágább, mint a polár, de olcsóbb, mint az aktív LCD szemüvegek, valamint nem szükséges a polarizációs eljárásnál szükséges drága és speciális ezüstvászon. A két képcsatorna vetítési szeparációja és a szemüveg „lencséi” is egészen más elven működnek, mint a polarizációs megoldásnál, ezért ezek a multiplexekben pár száz forintért megvásárolható szemüvegek a berettyóújfalui moziban nem használhatóak. Az új szemüvegek 1 millió 16 ezer forintba kerültek, ezeket a Makk Kálmán Mozi önerőből vásárolta meg. A 3D-s szemüvegek a mozi tulajdonát képezik, nem megvásárolhatóak, azokat előadás után vissza kell adni a személyzetnek, akik megtisztítják azt, így a nézők mindig tiszta szemüveget kapnak. A mozi dolgozói külön is felhívták a figyelmet arra, vigyázni kell a szemüvegekre annak érdekében, hogy évekig tudják használni azokat, mert a karcolás tönkreteszi őket, így használhatatlanná válnak.

A mozigépészek arról is beszéltek, a nyár folyamán – a Nemzeti Kulturális Alap egyik pályázatának keretében – teljesen megújul a mozi Dolby Digital 5.1-es hangrendszere is. Lecserélésre kerül az összes hangsugárzó, hogy a nézők a legjobb hangminőségben élvezhessék napjaink művész és premier filmjeit is. Az új hangrendszer összesen 2 millió 600 ezer forintba kerül, melyből egy millió forintot a Nemzeti Kulturális Alap, a fennmaradó összeget a Berettyó Kulturális Központ finanszírozza.

Plusz szolgáltatással is bővül a mozi, ugyanis lehetőség van ajándékjegy vásárlására is. Ezek hat hónapig érvényesek, és bárki számára elérhető. 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 június   >> 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS