2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Majális a BUSE pályán

 
 
2019-05-08 13:40:29 | Frissítve: 2019-05-28 09:57:13 | |
 
 
Ebben az évben is színes programokkal készültek a majálisra városunkban. A BUSE pályán megtartott alkalmon táncos és zenés műsorok sokasága szórakoztatta a közönséget.


 


 

A délutánt a már hagyománynak számító futballtorna eredményhirdetése nyitotta. Idén öt csapat nevezett, harmadik helyen a Szentmártoni Gang, másodikon a Nándor nevet viselő együttes végzett. A győztes négy ponttal előzte meg a dobogós helyezetteket.

Ezt követően igazi májusváró kavalkádot láthattak a jelenlévők, ugyanis helyi, művészeti csoportok lepték el a színpadot.

A Bajnóca Néptánc Egyesület 2009-ben alakult, 2013 óta bejegyzett egyesületként működik. Csoportjaikkal, melyek közül mind az öt fellépett, óvodástól felnőtt korig foglalkoznak néptánccal.

A Berettyóparti Nyugdíjasok Egyesülete Hagyományőrző Népdalköre 1991-ben alakult. A jelenleg 13 főt számláló csoportot a népdal szeretete, a hagyomány őrzése és továbbadása tartja össze. Május 1-jén bihari népdalcsokrot adtak elő.

A 2016-ban alakult Rengő Néptáncműhely 2016 szeptembere óta egyesületi formában működik kisiskolásokból álló Csipke, valamint óvodás Pityke csoportjaival. Emellett 3 éves korig fejlesztő foglalkozásokat is tartanak Mini Rengő néven, így létszámuk már közel 70 fő.

A Peszterce Néptáncegyüttes 2014. január 19-én alakult, továbbviszi és ápolja a magyar népi tánckultúrát. A repertoárjukban szereplő táncaik Bodrogközből, Mezőségről, Szilágyságból, Szatmárból, Nyugat-Dunántúlról származnak, emellett van egy görög táncuk is. A majálison mikepércsi csárdást láthattunk tőlük.

A Nadányi Zoltán Művelődési Ház Senior tánccsoportja 2010-ben, tíz taggal alakult, jelenlegi létszámuk 12 fő. Sok oklevél, különdíj, bronz-, ezüst- és arany minősítés birtokosai.

Az Igazgyöngy Alapfokú Művészeti Iskola hastánccsoportjai is színpadra léptek, akik klasszikus, tradicionális és fúziós táncokat adtak elő. Mellettük a Kenza Amatőr Hastánc Együttes is bemutatkozott.

Az énekes, táncos produkciókat a Kelet Brass Band fellépése követte. Az együttes újraértelmezte a fúvószenekar fogalmát, a 2017-es VI. Ceglédi Utcazene Fesztiválon első helyet értek el.

A BUSE pályán felállított sátrakban városunk önkormányzata kérdőívvel, a Bihari Múzeum kvízjátékkal, a Sinka István Városi Könyvtár játékos feladatokkal, rejtvényekkel készült, de Berettyó Kártya átvételre és vásárlásra, az ÉDES Egyesület standjánál egészségügyi szűrésekre is volt lehetőség. Ezenkívül vidámpark is várta a látogatókat.

Pintácsi Viki interaktív gyermekműsorával érkezett a berettyóújfalui majálisra.

A nap programjából a nótaszó sem hiányozhatott, közel egy órán keresztül Mohácsi Brigitta szórakoztatta a nézőket, aki a Nagyváradi Egyetem Zeneművészeti Karának ének szakán diplomázott. A paptamási származású énekesnő a Sláger TV csapatának is tagja.

A retro műfaja is helyet kapott a repertoárban a Veres 1 Színház művészeinek közreműködésével.

A retro showt Kökény Attila koncertje követte, akinek az igazi ismertséget a Megasztár ötödik szériája hozta el. 2010 legjobb férfi hangja 2000-ben kezdett el énekelni, húsz éve játszik zongorán, dalait ő maga írja. Kökény Attilával fellépése előtt beszélgettünk.

A nap Kmecz Anna koncertjével ért véget. Az énekest többek között arról kérdeztük, milyen érzés számára, hogy egy olyan nagyszabású eseményen, mint a majális, záró produkcióként léphet színpadra.



 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS