2020. május. 29, péntek
Magdolna napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Zajlanak az érettségi vizsgák

 
 
2019-05-10 07:04:15 |
 
 
Május 6-án városunkban is megkezdődött az érettségi vizsgaidőszak. Berettyóújfalu három középiskolájában (BSZC Bessenyei György Szakgimnáziuma, BSZC Eötvös József Szakgimnáziuma, BSZC Arany János Gimnáziuma) a 2019. május-júniusi vizsgaidőszakban 286 tanuló ad számot tudásáról. A matematika írásbeli napján, május 7-én az Arany János Gimnáziumba látogattunk el.


 


 

A szóbeli vizsgákra június 17-e és 26-a között kerül sor. A város három középiskolájában összesen 286 érettségiző tanulóból 50 vállalta emelt szinten a megmérettetést, 45-en előrehozott érettségit tesznek.

A kötelező magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem és idegen nyelv tantárgyak mellett az ágazati szakközépiskolai osztályokban a 4 évig tanult ágazati tantárgyakból kötelező érettségi vizsgát tenni. Az előző évhez hasonlóan ezek az idén is a közgazdasági, egészségügyi, pedagógia, vendéglátóipar, informatika és rendészet ágazatok tantárgyai voltak.

A gimnáziumban ötödik tantárgyként kötelezően választandó tantárgyak közül az idén az informatika, mint közismereti tantárgy és a biológia voltak a legnépszerűbbek, valószínűleg a diákok ilyen irányú továbbtanulási szándékai miatt. A már megszokott művészettörténet, a vizuális kultúra és a testnevelés tantárgyak is népszerűek maradtak a választható tantárgyak körében. A kémiát, fizikát vagy a földrajzot csak kevesen választották.

Az Eötvös József tagintézményben a szakiskolát végzettek szakközépiskolájában indított osztály tanulói tesznek érettségi vizsgát, így nekik ebben a tanévben is a 4 kötelező tantárgy (magyar nyelv és irodalom, matematika, történelem, idegen nyelv) mellett az választható ötödik szakmai tárgyat a szakmunkás bizonyítvány váltja ki.

A tanulók 76%-a angol nyelvet választott, 23% németet és csak 1% franciát.

A vizsgázók 37%-a készül egyetemre vagy főiskolára, 47%-uk szándékozik érettségire épülő szakképzésben maradni, míg 16% a munka világában szeretne elhelyezkedni. Ez az előző évekhez képest minimális csökkenést mutat a továbbtanulást megcélzók tekintetében a dolgozni készülők arányának növekedésével. 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 május   >> 
H K Sz Cs P Sz V
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS