2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Koncertek és az alkotói pályázat eredményhirdetése a főtéren

 
 
2019-05-31 12:07:40 | |
 
 
A Mystique mazsorett csoport produkciója nyitotta a város napja alkalmából szervezett programok sorát május 25-én a főtéren.


 


 

A Nagyváradról érkezett táncosok 16 éve próbálnak valami újat adni a közönségnek. A csoport évek óta szerepel az országos és nemzetközi bajnokságok aranyérmesei között.
A mazsoretteseket a 2009-ben alakult Kiskalász zenekar gyermekkoncertje követte. Az együttes csak saját maguk által megzenésített verseket, valamint általuk írt szövegű dalokat játszik. Eddig öt lemezük jelent meg, melyből kettő aranylemez lett.
 
A programban helyet kapott a Tájak-Házak-Ízek Fesztiválon nagy sikert aratott óriáspalacsinta sütés. Az édesség többszöri elkészítéséért a Karancsvölgyi Jótevők Egyesülete volt a felelős, akik ezúttal más finomsággal is készültek.
 
A délután folyamán a Dirty Slippers is színpadra lépett. A szerencse hamar az együttesre mosolygott, hiszen negyedik koncertjüket a Supernem előtt, a kilencediket a Petőfi Csarnokban adhatták. 2009-től napjainkig a Dirty Slippers a Republic állandó vendégzenekara arénákban és fesztiválokon egyaránt.
 
Az önkormányzat első alkalommal hirdetett kreatív, alkotói pályázatot „Berettyóújfalu, az én városom” címmel, melynek célja a település értékeinek bemutatása. Az eredményről közönségszavazás döntött, interneten kedvelések útján, valamint urnába bedobott szavazólapon lehetett voksolni. A pályázókat és díjazottakat most hirdették ki.
Egyedi műalkotás kategóriában többen is emléklapot vehettek át. Az 50 ezer forint összegű harmadik díjat Balog Otilia írása, a 100 ezer forint értékű másodikat Tóth Sándor olajfestménye érdemelte ki.
 
Köztéri műalkotás-terv kategóriában ketten vehettek át emléklapot. Az 50 ezer forint összegű harmadik díjat néhai Kurucz Imre szobrászművész terve érdemelte ki, a 100 ezer forintos második elismerést Gombosné Szilágyi Bíborka napelemes, forgó címerkompozíciójáért vehette át.
 
Sok évet várt Berettyóújfalu közönsége arra a Rúzsa Magdi koncertre, amely a város napja rendezvénysorozatot koronázta meg. A másfél órás zenei élményre több ezren voltak kíváncsiak a Szent István téren. A hatalmas rajongó tömeg együtt énekelte az előadóval a legszebb Rúzsa Magdi dalokat.
 


 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS