2019. szeptember. 17, kedd
Zsófia napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Finn szakemberek látogatása Berettyóújfaluban

 
 
2019-06-04 10:25:11 |
 
 
Muraközi István köszöntötte azokat a finn szakembereket, akik azzal a céllal érkeztek Berettyóújfaluba, hogy megismerkedjenek a várossal, valamint a Bihari Szociális Szolgáltató Központ által ellátott tevékenységekkel.


 


 

A Bihari Szociális Szolgáltató Központ az EUROMET nevű nemzetközi szervezet tagja, innen ered a kapcsolat a finnországi partnerrel. Az intézmény támogatja a tagországok közötti közvetlen szakmai tapasztalatcserét és információáramlást. A vendégek május 29-én az önkormányzat kabinetirodájában tett látogatásuk során Oulu város polgármesterének ajándékát adták át Muraközi Istvánnak, aki – a város nevében – szintén meglepetéssel kedveskedett a szakembereknek.
A látogatók másnap a Járási Hivatal Fráter László-termében a magyar oktatási rendszerrel ismerkedtek. Az óvodai nevelésről Gálné Tóth Klára, a Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője, az általános iskolai oktatásról Kapornai Judit, a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója tartott prezentációt. A szakképzést Pelyhéné Bartha Irén, a Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója mutatta be.
A finn delegáció tagját, Mikko Oranent szervezetükről és a városunkban szerzett tapasztalatokról kérdeztük.
 
A vendégek a magyar gyermekvédelem rendszerét illetően is fontos információkkal gazdagodtak, hisz megismerkedtek a Bihari Szociális Szolgáltató Központ két önálló szakmai egységének – a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat, illetve a Család- és Gyermekjóléti Központ – feladataival.
 


 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2019 szeptember   >> 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS