2020. június. 2, kedd
Anita, Kármen napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Átvették kulcsaikat az első „fecskék”

 
 
2019-07-01 07:58:35 |
 
 
Elkészültek és már be is költözhetnek azokba a lakásokba, melyeket az „Esély otthon” pályázat keretében 100 millió forintból újítottak fel a hiányszakmákban dolgozó, a városban letelepedni szándékozó fiataloknak Berettyóújfaluban.


 


 

A 11 lakás mellett további 100 millió forintra pályázhattak a hiányszakmákban tanulók és dolgozók. 
A költözésre kész, összkomfortos, bútorozott lakások méretei változóak. A legkisebb 43, a legnagyobb 90 négyzetméteres.
 
Az ösztöndíj program eredményeképpen öt fiatal részesül hat hónapig 30 ezer forint tanulmányi ösztöndíjban. A munkavállalást ösztönző programban 26 nyertes pályázó volt, ők egy évig havi 45 ezer forint támogatást kapnak. A város célja a fiatalok helyben maradását ösztönző projekttel az, hogy a letelepedni szándékozók a várost valóban otthonuknak érezzék, családjukkal Berettyóújfaluban képzeljék el jövőjüket, és helyben vállaljanak munkát. Az ünnepélyes alkalmon Muraközi István polgármester mutatta be a projekt főbb elemeit, köszöntőjében pedig úgy fogalmazott: „ahogy jelképesen a fa is gyökeret ereszt, reméljük, ez a két év elég lesz arra, hogy a jelképes gyökerek talajra találjanak Berettyóújfaluban.” Dr. Vitányi István, a térség országgyűlési képviselője elmondta, Berettyóújfalu az elmúlt időszakban rekord számú pályázaton szerepelt sikeresen. A projektek mindegyike a városban élők érdekeit szolgálják, a helyben maradást elősegítő program pedig ösztönzi a fiatalokat arra, hogy jövőjük tervezésekor Berettyóújfalu szerepeljen első helyen. Ehhez járul hozzá a mostani pályázat is, amely segítséget nyújthat a pályakezdőknek. A sikeres pályázókat az ünnepélyes átadáson köszöntötték, az ösztöndíjasok emléklapokat, a beköltözők pedig lakásuk kulcsait kapták meg Dr. Vitányi István országgyűlési képviselőtől, Muraközi István polgármestertől és Bónácz János alpolgármestertől. A fiatalok szerződésük megkötését követően július első hetében be is költözhetnek lakásaikba.
 


 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 június   >> 
H K Sz Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS