2024. április. 16, kedd
Csongor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Kitüntetések és előléptetések a Semmelweis-napon

 
 
2019-07-05 11:10:44 | Frissítve: 2019-09-12 11:45:36 | |
 
 
A hagyományokhoz híven ebben az évben is megrendezték a Semmelweis-napi ünnepséget városunkban. A Gróf Tisza István Kórház Dr. Böszörményi Nagy Géza-termében megtartott alkalmon a szokásos előléptetések és kitüntetések átadására is sor került július 3-án.


 


 

Muraközi István polgármester a kórházi dolgozók nap mint nap tanúsított áldozatos munkáját köszönte meg. Suba László, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ térségi igazgatója ugyancsak elismerően szólt az orvosok és ápolók munkájáról, emellett az egészségügyi dolgozók további béremeléséről, a vidéki infrastruktúra megújulásáról, valamint az Egészséges Budapest Programról is beszélt.
A magyar egészségügy napját 1992 óta ünnepeljük hazánkban. Muraközi Zoltán köszöntőjében erről a jeles alkalomról is tett említést. – Semmelweis-nap július 1-je, az egészségügyi dolgozók kiemelt eseménye. Ehhez az alkalomhoz kapcsolódóan – kórházunkban is – már több évtizede tartunk ünnepséget. Ilyenkor történnek meg az orvosi előléptetések, illetve az igazgatói dicséretek és kiváló dolgozói kitüntetések átadása. Ezeket általában az osztály- és részlegvezetők, főorvosok, főnővérek ajánlják, a végső döntést a vezető testületek hozzák meg. Minden igazgató egy kiváló dolgozói és két dicséretre tesz javaslatot, az előléptetések száma pedig többnyire változó – mondta a főigazgató.
A Semmelweis-napi ünnepségen hárman részesültek előléptetésben. Dr. Borbíró Máriát és Dr. Todorov Nellit főorvossá, Dr. Lőrincz Lóránd Ferenczet adjunktussá nevezték ki. Kiváló dolgozói elismerést (Dr. Papp Anikó főorvos, Karalyos Miklósné rendelőintézeti vezető asszisztens, Olajos Lajosné mb. élelmezési osztályvezető, vezető dietetikus) és igazgatói dicséretet (Dr. Kovács Ilona főorvos, Dr. Sass Imre János osztályvezető főorvos, Máté-Gyenge Viktória orvosírnok, Fejes Tünde ápolónő, Lukács Ferencné műtős szakasszisztens, Mátrainé Szegedi Erika részlegvezető szakasszisztens, a Sürgősségi Betegellátó Osztály dolgozói, a KAIBO Anaesthesiológiai részleg szakasszisztensei, a Rendelőintézet asszisztensei, Adamcsik Ferencné anyag- és eszközgazdálkodási előadó, Szabóné Kállai Erika takarítónő, Kiss Imre asztalos) összesen tizenöten kaptak.
Az eseményen az is elhangzott, a kórház területén belül, a víztorony mellett parkolót alakítottak ki, melyet – általános feltételekkel – bárki szabadon igénybe vehet.
 


 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS