2024. április. 18, csütörtök
Andrea napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Családbarát Önkormányzat díjat kapott Berettyóújfalu

 
 
2019-10-02 07:29:30 |
 
 
A Nagycsaládosok Országos Egyesülete és a Kopp Mária Intézet által a Parlament Vadásztermében szeptember 4-én megtartott díjátadó konferencián Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere a város nevében átvette a Családbarát Önkormányzat díjat.


 


 

A NOE Családbarát Önkormányzat díját tizenhat település érdemelte ki. Az eseményen köszöntőt Lezsák Sándor, a Magyar Országgyűlés alelnöke mondott. Úgy fogalmazott, a települési önkormányzatok bevált családbarát programjait az egész Kárpát-medencében ismertté kellene tenni, hogy bárhol bevezethetők legyenek. Az alelnök családbarát kislexikon kiadására tett javaslatot az olyan jó gyakorlatok, programok összegyűjtésére és bemutatására, mint például a babazászló, a komatál vagy a babafa-program. 
A rendezvényen a pályázatokat értékelve Kardosné Gyurkó Katalin, a NOE elnöke úgy szólt, az önkormányzatok és a helyi közösségek közötti kölcsönös bizalomnak köszönhetően születnek meg a helyi családbarát intézkedések.
Nyitóbeszédet  Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára és Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára tartott.  A Nagycsaládosok Országos Egyesülete az elismeréseket 2006 óta olyan önkormányzatoknak adományozza, amelyek intézkedéseikkel, támogatásaikkal erősítik a családos közösségeket, könnyebbé téve ezzel a gyermeknevelést a hétköznapokban.
 
Az ünnepélyes díjátadóval egybekötve a rendezvényen műhelykonferenciát is tartottak „Önkormányzatok a családok szolgálatában” címmel. A nap során több előadás is elhangzott, emellett a kerekasztal-beszélgetés résztvevői a családbarát önkormányzatok tevékenységét bemutató kérdéseket járták körbe.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS