2020. augusztus. 13, csütörtök
Ipoly napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Egy hét a művelődésről és tanulásról

 
 
2019-10-30 13:45:00 |
 
 
Rendhagyó történelemóra, Ady Endre életrajzi könyvének bemutatója, előadás a nem hivatásos művészeti-kulturális tevékenységek helyéről a közösségi művelődésben. Ezekkel a programokkal készült október 14-e és 24-e között „A művelődés hete – a tanulás ünnepe” rendezvénysorozatra a Bihari Népfőiskola.


 


 

A programsorozat keretében mutatták be Péter I. Zoltán az Értől az Oceánig című háromkötetes könyvét. Az Ady Endre teljes életrajzát ismertető kötet szerzőjével Szűcs László, a Várad folyóirat főszerkesztője beszélgetett.
 
A könyvbemutatón – a Bihari Népfőiskola és Muraközi István polgármester jóvoltából – a helyi általános és középiskolák, illetve a Sinka István Városi Könyvtár képviselői egy-egy példányt vehettek át Péter I. Zoltán művéből.
Az egyhetes programban kirándulás is helyet kapott, október 19-én tizennyolcan látogattak el az Érmellékre.
 
A rendezvénysorozatot dr. Striker Sándor „A nem hivatásos művészeti-kulturális tevékenységek helye a közösségi művelődésben, Magyarországon és Európában” című előadása zárta. A Kulturális Sokszínűségért Alapítvány elnökének fő területe a kultúraelmélet, munkája során azt kutatja, hogyan lehet egy országot, egy nemzetet úgy modernizálni, hogy az eredeti gyökereinket megőrizzük.
 
„A művelődés hete – a tanulás ünnepe” alkalom célja az élethosszig tartó tanulás kultúrájának megteremtése, amely megszünteti az alap-, szak- és általános felnőttképzés, az írni-olvasni tudás és az egyéb kompetenciák megszerzése közötti hagyományos határokat az által, hogy ezek egymást segítő, egymást kiegészítő jellegét hangsúlyozza.
 


 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 augusztus   >> 
H K Sz Cs P Sz V
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS