2024. április. 19, péntek
Emma napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
2000 méter szalagból készülnek kokárdák

 
 
2020-02-20 14:42:30 | |
 
 
Az RMDSZ nagyváradi székházában dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Muraközi István Berettyóújfalu polgármestere 2000 méter hosszú nemzeti színű szalagot adott át a szövetség nőszervezetének.


 


 

Hatodik alkalommal érkezett nemzeti színű szalag adomány Nagyváradra, Bihar megyébe, melyet Pető Dalma önkormányzati képviselő, és Székely Hajnal a nőszervezet nagyváradi elnöke fogadott nagy örömmel. Mint elhangzott, hasonlóan a 2014-ben indult kezdeményezéshez ezúttal is több száz tag szorgos keze fog bele a varrásba, hogy nemzeti ünnepünkre elkészüljön 12 ezer kokárda, amelyből természetesen Berettyóújfaluba is hoznak. Pető Dalma azt mondta, öröm számára, hogy Biró Rozália kezdeményezéséből hagyomány teremtődött, és az évről-évre folytatódik.
 
„Minden évben megtiszteltetés és öröm számunkra az RMDSZ Nőszervezete számára, hogy a Berettyóújfalui közösség ajándékaként érkező szalagból készíthetünk kokárdákat” – hangsúlyozta Székely Hajnal nagyváradi elnök.
 
A közösen megélt ünnepek, az elmúlt évek fokozatos, de folyamatos kapcsolatépítése a határ két oldalán élő magyarság között azt mutatja, hogy a mesterségesen elválasztott nemzettestek természetes módon újra összekapcsolódnak – jelentette ki Vitányi István. Az országgyűlési képviselő azt mondta, ahogyan feltűzzük az itt készített nemzeti színű szalagot, úgy tűzzük össze a szétszakított nemzetrészeket.
 
Muraközi István úgy szólt, március 15-e is csatlakozik azon ünnepeink közé, melyet a nagyváradi, Bihar megyei magyar közösségek együtt élhetnek meg.
 
A száz évvel korábban történt események az egész magyarság számára jelentenek fontos fordulópontot, és erről mindenképpen és méltóképpen kell emlékezni és emlékeztetni – mondta Török Péter a berettyóújfalui Trianon Emlékbizottság elnöke, aki ismertette azokat a programokat, melyeket ebből az alkalomból szerveznek. Az előadók között lesznek Erdélyből érkező történészek, muzeológusok és levéltárosok is.
A vendéglátók meglepetéssel is készültek, két süteménnyel kínálták a jelenlévőket, ugyanis Deák Ferenc tortája és a Kossuth kifli lesz a március 15-i nagyváradi megemlékezés desszertje.
 


 
Címkék:



 
Kapcsolódó képgaléria:




 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS