2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Csak a sürgős egészségügyi ellátásokat végzik el a kórházban

 
 
2020-03-16 14:35:50 | Frissítve: 2020-03-16 14:38:14
 
 
A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás alapján 2020. március 16-tól a tervezett (előjegyzett) egészségügyi ellátás csak abban az esetben kerülhet elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor.


 


 

A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kiadott utasítás alapján „2020. március 16-tól a tervezett azaz, előjegyzett egészségügyi ellátás csak abban az esetben kerülhet elvégzésre, ha arra sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) kerül sor”. A tájékoztatóban leírják, hogy az előjegyzett betegeket igyekezek kiértesíteni személyesen is, és a helyi médiumok által is.
A Minisztérium utasítása egyaránt vonatkozik a járó és a fekvőbeteg ellátásra is, így a kórházi felvételt igénylő, de halasztható kezelések (műtétek, kivizsgálások) sem végezhetők el, valamint a szakrendelések és gondozók, valamint a népegészségügyi szűrést végző egységek sem fogadhatnak előjegyzett betegeket.
Tájékoztatják továbbá az kórházba érkezőket, hogy hamarosan kizárólag egy helyen, a Rendelőintézet főbejáratán lehet belépni, ahol egy „előszűrő pontot” fognak kialakítani, hogy az esetlegesen fertőzött betegeket már a belépéskor ki tudják szűrni. Ez a biztonsági intézkedés a kórházba belépés idejét meg fogja növelni, emiatt türelmüket kérik és a betegek megértését és együttműködését.



 



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS