2024. április. 25, csütörtök
Márk napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Tájékoztatás a Bihari Szociális Szolgáltató Központ szolgáltatásainak elérhetőségéről

 
 
2020-03-17 10:31:37 | Frissítve: 2020-03-17 14:21:32
 
 
A Bihari Szociális Szolgáltató Központ szolgáltatásainak Berettyóújfaluban való elérhetőségéről szóló tájékoztatását közöljük.


 


 

Intézményünk fenntartója, a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása nevében Muraközi István a Társulási Tanács elnöke 2020. március 16. 12 órától átmeneti intézkedéseket vezetett be az intézményünk szolgáltatásainál, melynek az a célja, hogy a személyes kapcsolatok számának csökkentésével a koronavírus járvány terjedését mérsékelje.
Intézményünk fenntartójának, nekem és valamennyi munkatársamnak fontos felelőssége a rizikócsoportba tartozó időskorúak és fogyatékos személyek, krónikus betegségben szenvedők védelme, hiszen ez a vírus rájuk nézve a legveszélyesebb.
Kérjük, és javasoljuk, hogy a 70 éven felüli ellátottaink és a berettyóújfalui lakosok az operatív törzs javaslata alapján lakásaikat ne hagyják el. Erre az önök egészsége miatt, és azért van szükség, hogy az egészségügyi ellátórendszer ne terhelődjön le. Az intézkedések higgadt és megértő betartásával járuljunk hozzá az egészségügyben dolgozók munkájához. Szeretnénk megnyugtatni ellátottainkat, ne érezzék azt, hogy magukra vannak hagyatva,  ezért tájékoztatni szeretnénk a szolgáltatásaink elérhetőségéről.
Tájékoztatjuk, hogy Berettyóújfaluban azon 70 éven felüliek, akik vállalják, hogy lakásukat nem hagyják el, egyedül élnek vagy hozzátartozójuk nem tud segítséget nyújtani számukra a gyógyszer kiváltásában, és a bevásárlásban, a következő telefonszámon és elektronikus levélcímen kereshetik intézményünket ügyfélfogadási időnkben hétfőtől-péntekig 7.30-15.30-ig. Ennek lehetőségéről az önkormányzat szórólap formájában is értesíti az érintetteket.

elektronikus levélcím:

szocsegites70felett@gmail.com

telefonszám:

06 30/164-6325

A szociális alapszolgáltatásokat érintő változások:
Étkeztetés (szociális konyha formájában nyújtott ellátás) vonatkozásában az intézkedés időtartama alatt az étel kiszolgálással egyidejű helyben fogyasztása és elvitele nem biztosított.  
Az intézmény folyamatosan gondoskodik a napi egyszeri meleg étkeztetésről az ellátást igénybe vevő részére lakásra szállítással.
Az intézkedés időtartama alatt a kiszállítás az intézmény ellátási területén ingyenes.
Házi segítségnyújtás keretében a szociális segítést vagy személyi gondozást folyamatosan biztosítja az intézmény az ellátási területén:.
Az intézkedés időszaka alatt az intézmény telephelyein
Berettyóújfalui Idősek Klubja (4100 Berettyóújfalu, Puskin utca 48.)
Berettyóújfalui Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye (4100 Berettyóújfalu, Orbán Balázs tér 10.) a nappali ellátások csökkentett szolgáltatási elemmel működnek.
Ez azt jelenti, hogy arra  kérjük ellátottainkat, hogy maradjanak otthonukban, elsősorban telefonon és elektronikusan fogjuk tartani egymással a kapcsolatot. Segítjük háztartásuk vitelét, gyógyszer kiváltásával és az alapvető élelmiszerek bevásárlásával.

Tájékoztatásul megadjuk elektronikus és telefonos elérhetőségeinket.

 

Telephely neve

elektronikus levélcíme

telefonszáma

Kapcsolattartó személy neve

Berettyóújfalui Idősek Klubja

szockozpont4100@gmail.com

06 30/269-76-69

Gógán Péterné

Berettyóújfalui Fogyatékos Személyek Nappali Intézménye

szockozpont4100@gmail.com

06 30/360-29-66

Goronné Ondré Katalin

Az időskorúak és a fogyatékos személyek nappali ellátását igénybe vevők részére az intézmény folyamatosan gondoskodik a napi egyszeri meleg étkeztetésről lakásra szállítással.
Az intézkedés időtartama alatt a kiszállítás az intézmény ellátási területén ingyenes.
A fogyatékos személyek részére a felügyeletet egyéni igények alapján, szükség szerint biztosítja az intézmény a telephelyen.
Családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatások
Tájékoztatjuk Berettyóújfalu lakosságát, hogy az intézmény székhelyén (4100 Berettyóújfalu, Ady E. u. 2.) nyújtott szolgáltatások  esetében az átmeneti intézkedés ideje alatt  személyes ügyfélfogadás előzetes időpont egyeztetés alapján történik. Az időpont egyeztetés az alábbi elérhetőségeken lehetséges ügyfélfogadási időnkben hétfőtől-péntekig 7.30-15.30-ig:

 

elektronikus levélcím

telefonszámok

Család-és Gyermekjóléti Központ

 

gyermekjoletibujfalu@gmail.com

54/500-032

Család-és Gyermekjóléti Szolgálat

 

bszszkszolgalat@gmail.com

06 30/811-0722

A pszichológiai, családterápiás és jogi tanácsadás személyes ügyfélfogadása szünetel.
A tanácsadók ügyfélfogadási idejükben az alábbi telefonszámon érhetők el a Berettyóújfalui járás lakossága számára:

 

pszichológiai tanácsadó

06 30/164-6319

családterápiás tanácsadó

06 30/164-6318

Szeretnénk kérni a lakosságot, hogy használják ki a tanácsadásaink által nyújtott fenti telefonos lehetőségeket. Ha egyedül érzik magukat, és nem tudják mással megosztani problémájukat, vagy ha csak kérdésük van, tanácsadóink rendelkezésre állnak, hívják bizalommal őket.

Intézményünk óvodai és iskolai szociális segítő tevékenységet is végez, az átmeneti intézkedés időszaka alatt feladata telefonon és elektronikusan segítséget nyújtani a Berettyóújfalui járásban élő gyermekeknek, szüleiknek a tantermen kívüli, digitális munkarendbe való beilleszkedéshez, valamint hozzájárulni a gyermekek tanulmányi kötelezettségeik teljesítéséhez, támogatni a pedagógusok munkáját.
Az óvodai és iskolai szociális segítők ügyfélfogadási idejükben az alábbi elektronikus levélcímen és telefonszámon érhetők el a Berettyóújfalui járás lakossága számára:

 

elektronikus levélcím

telefonszámok

szoc.segitok@gmail.com

06 30/164-6317

06 30/164-6326

Az intézmény nyitvatartási idején túl, folyamatosan működteti a gyermekvédelmi jelzőrendszeri készenléti szolgálat Berettyóújfalui járásban hívható telefonszámát:
06/54 500-032
a felmerülő krízishelyzetekben történő azonnali segítség: tanácsadás vagy tájékoztatás nyújtása céljából.

Tájékoztatásomhoz az átmeneti intézkedéseket tartalmazó dokumentumot mellékelve közzéteszem, fontos, hogy minimalizálni kell a személyes kapcsolattartásokat, aki teheti, maradjon otthon, mert minden személyi érintkezés veszélyforrás lehet. Különösen az időseket féltjük, mert ez a vírus rájuk nézve a legveszélyesebb.
Berettyóújfalu, 2020. március 17.
                                                                                     Szabóné Kovács Zsuzsa
                                                                        Bihari Szociális Szolgáltató Központ
                                                                                           intézményvezető


 



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS