2020. november. 30, hétfő
András, Andor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Folytatódik a református templom helyreállítása

 
 
2020-06-09 13:30:47
 
 
Újabb mérföldkőhöz érkezett Berettyóújfaluban a református templom felújítása, hiszen a „Tiszántúl templomépítési program” keretén belül mintegy százötven millió forint támogatásban részesült a Berettyóújfalui Református Egyházközség.


 


 

Az elmúlt esztendőkben több felújításon esett át az épület a Tiszántúli Református Egyházkerületnek, a Bihari Református Egyházmegyének, Berettyóújfalu Város Önkormányzatának és az Emberi Erőforrások Minisztériumának köszönhetően. 2011-ben a templomhajó feletti tetőszerkezetet cserélték ki pályázati forrásból. 2015-ben pedig a toronysisakot állították helyre, a károsult fa fedélszéki elemeit cserélték, valamint a templom körül esővizet elvezető szivárgót építettek és utólagosan szigetelték a falat. Szintén 2015-ben került sor a templomhajó feletti mennyezeti nádvakolat helyreállítására, valamint a födémgerendák megerősítésére. A jelenlegi projekt keretein belül az engedélyezési terv és a kiviteli tervdokumentáció elkészülése után, a főfalakon mutatkozó statikai repedéseket javítják ki, teljes körű külső homlokzat felújítással. Az új, festett felületképzéssel az ablakszerkezetek komplett cseréje és a bejárati ajtók szükség szerinti felújítása is megvalósul. A tervekben szerepel az orgona feljáró tetőzetének, födémének és héjazatának komplett cseréje, vízgyűjtő és vízelvezető csatornákkal együtt. Ugyancsak megújul a presbiteri bejáró és a toronyfeljáró. Megvalósul a belső oldalfal teljes körű felújítása, teljes erősáramú hálózat korszerűsítése világítótestekkel együtt, gyengeáramú hálózat kiépítése hangosítással, hangosító berendezéssel együtt, valamint a toronyóra cseréje is. 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

Eseménynaptár
ESEMÉNYNAPTÁR                                                                 

 <<   2020 november   >> 
H K Sz Cs P Sz V
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS