2024. április. 24, szerda
György napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Partnerség egy jobb jövőért Berettyóújfalu és Margitta között

 
 
2020-08-19 12:47:54 |
 
 
Projektzáró rendezvénynek adott otthont a Makk Kálmán Mozi augusztus 18-án. A „Fenntartható, határokon átnyúló együttműködés Margitta és Berettyóújfalu polgárai között” című pályázat fő célja a két település intézményeinek és közösségeinek fenntartható együttműködésének a fokozása volt.


 


 

Muraközi István hasznosnak és tartalmasnak nevezte a projektet, melynek legfontosabb eredménye – a polgármester szerint –, hogy a közművelődési intézmények együtt tudtak dolgozni a pályázat keretében. Muraközi István úgy véli, a két város lakossága között elmélyültek a kapcsolatok, és egymás életét is jobban megismerték.
Kállai Irén, a Berettyó Kulturális Központ igazgatója elmondta, Berettyóújfaluban a fő projektelem a már meglévő 8x10 méteres színpadra a színpadfedés beszerzése volt, emellett két nemzetközi rendezvény is megvalósult a pályázat részeként. A projekt összköltsége 80 ezer euró volt, ebből 68 ezer euró ERFA támogatás. Városunk 32 ezer euróhoz jutott hozzá, amelyből találkozókat, workshopokat is szerveztek. Kállai Irén arról is szólt, ez volt az első olyan projekt, ahol nem vettek igénybe külső menedzsmentet.
Lisztes Éva művelődési ház vezető arról számolt be, a pályázat keretében megrendezett 2019-es Berettyó Nemzetközi Néptáncfesztiválon és a Tájak-Házak-Ízek Fesztiválon nagy hasznát vették a színpadfedésnek, akárcsak a Nyári Művészeti Fesztivál alkalmain.
Botos Sándor, Margitta polgármesteri tanácsadójának beszámolójából kiderült, egy 48 négyzetméteres színpadot és hozzá színpadfedést szereztek be, emellett több közös, határokon átnyúló kulturális rendezvényt tartottak a településen.
A projektnek köszönhetően egy új, kulturális, határokon átnyúló együttműködési kezdeményezés jött létre Berettyóújfalu és Margitta közösségei között többéves közös események formájában. A pályázat – a koronavírus-járvány miatt – augusztus 19-én, a Nyári Művészeti Fesztivál keretében zárul.
 
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS