2024. március. 19, kedd
József napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Képviselő-testületi ülés szeptember 3-án

 
 
2020-09-10 12:08:09 |
 
 
Új tag a Humánpolitikai Bizottságban, döntések közbeszerzési eljárásokkal kapcsolatban, rendeletalkotás a közterületek elnevezéséről és a házszám-megállapítás szabályairól. Üléseztek a képviselők szeptember 3-án.


 


 

Szepesi Katalin lemondását követően előterjesztésében Gál László Csaba megválasztását javasolta a polgármester a Humánpolitikai Bizottság nem képviselő tagjának. Vitányi Ferenc hozzászólásában ellenzéki képviselőként hiányolta, hogy a jelöléskor nem kérték ki a véleményét, ezügyben egyeztetés nem történt. A testület végül tíz igen szavazattal elfogadta a jelölést, egy képviselő nem vett részt a szavazásban. Az ülésen az új tag eskütétele is megtörtént.
Egy 2003-ban elfogadott rendelet szabályozta eddig a közterületek elnevezését és a házszám-megállapítások rendjét a városban. Ezen a területet azóta nagyon sok változás történt, 2014-ben pedig létrejött a központi címregiszter, és sok szabályt már kormányrendeleti szinten határoznak meg. Ezek okán volt szükség egy új rendelet megalkotására.
 
Az önkormányzatok rendkívüli támogatására ad lehetőséget a belügyminiszter és a pénzügyminiszter által közösen kiírt pályázat, melyre évente összesen két alkalommal pályázhat a város.
 
A ,,Bölcsődei férőhely bővítés Berettyóújfaluban” című projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárás megindításáról született döntés. A törvényi előírásnak megfelelően az építésre vonatkozóan öt vállalkozó részére kerül megküldésre az ajánlattételi felhívás. Ezt a jelenlévő 11 képviselő közül 9 támogatta. Nem fogadták el viszont Vitányi Ferenc módosító indítványát, melyben még két cég részére kérte az ajánlattételi felhívás megküldését.
 
Lezárult a közbeszerzési eljárás az „Inkubátorház fejlesztése Berettyóújfaluban” tárgyú pályázat esetében. Az előterjesztés szerint az ajánlatok értékelését követően az Egberstone Kft. ajánlata a legelőnyösebb, viszont az ő ajánlata is több, nettó 29 millió forinttal. 
 
A polgármester az ülésen elmondta a támogató felé már benyújtásra került a többletforrási igény, de a pályázat célja, a kezdő, vagy induló vállalkozásokat helyben segítő projekt hatása miatt, ha szükséges, akkor az összeget a jövő évi költségvetésből fedezik.
 
A képviselők végül névszerinti szavazáson valamennyien támogatták az előterjesztés szerinti eredmény megállapítását. 
Az ülés végén Szántai László tett fel kérdést a városban zajló szélessávú internet hálózat bővítésével járó munkálatokról, a helyreállításról és határidőről. Az ülésen elhangzott figyelemmel kísérik a kivitelezést, és várhatóan november végére fognak elkészülni a szolgáltatók. Zákány Zsolt egy évről-évre visszatérő problémáról beszélt: a Táncsics téren lévő szennyvíz átemelő – a környéken élőket zavaró – szaghatásáról. Az ülésen elhangzott, fontos a biofilterek rendszeres karbantartása, illetve cseréje, de a több évtizede kialakított vákuumos szennyvízelvezetési rendszerrel kapcsolatban folyamatosak a visszatérő problémák és nagyon magas az üzemeltetési költsége.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS