2024. április. 16, kedd
Csongor napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Képviselő-testületi ülés szeptember végén

 
 
2020-10-01 11:08:44 |
 
 
Elfogadott módosított költségvetés, indulhat a bölcsőde férőhely bővítése, új házi gyermekorvos kezdi meg praxisát a városban és támogatások odaítélése. Döntések a szeptember 24-i képviselő-testületi ülésen.


 


 

Az elkészült zsinagóga épület a jövőben egy új kulturális térként fog működni, ezt a tevékenységet pedig a Berettyó Kulturális Központ látja el, és a későbbiekben a BKK telephelyeként fog működni. Az ülésen elsőként elfogadott határozat alapján az ingatlan használati, üzemeltetési jogát az önkormányzat a BKK részére átadta.
 
A víziközmű rendszerek hosszútávú, 15 évre szóló fejlesztési tervei is szerepeltek az előterjesztések között. A napirend kapcsán szó volt a szennyvízhálózat régóta meglévő problémáiról, a vákuumos rendszer hibáiról is. Az is elhangzott, az ivóvíz minőség javítását szolgáló projekt elindult, a tervezést követően a munkaterület átadása már megtörtént.
 
Az ülés leghosszabb és egyben legjelentősebb előterjesztése a 26 oldalas költségvetési rendelet módosítása volt. A 2020-as évben a COVID vírushelyzet, az elrendelt veszélyhelyzet hónapjai az önkormányzat ez évi költségvetésének átdolgozását is igényelte. Az előterjesztés szerint a módosítás során kiemelten fontos szempont volt az önkormányzat, a polgármesteri hivatal és az intézmények működésének és a működéshez szükséges feltételek biztosítása és a munkahelyek megőrzése.
 
Az önkormányzat első féléves gazdálkodásáról szóló beszámoló a június 30-i állapotot tükrözi. Dézsi Ferencné kiegészítésként elmondta, az év első hat hónapjára a működési gazdálkodás jellemző.
 
Döntés született arról, hogy 2021-ben is kiírják a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer pályázatait, melyre a felsőoktatásban résztvevő berettyóújfalui tanulók adhatnak be kérelmet. A pályázatok benyújtásának határideje 2020. november 5.
 
A berettyóújfalui székhelyű, illetve itt tevékenységet folytató társadalmi szervezetek sportegyesületek, kulturális, valamint szociális és egészségügyi szervezetek támogatására 2020-ban 18 millió forintos keretösszeg állt rendelkezésére. A kulturális bizottság döntött a pályázatokról, az alapítványok és az egyházi jogi személyek pályázatai esetében pedig a képviselő-testület döntött. 
 
Az önkormányzat a koronavírus járvány elleni védekezés támogatására városi segélyalapot hozott létre. A képviselők határoztak arról, hogy az eddig befolyt 1,4 millió forintot az önkormányzat intézményeinél a járvány elleni védekezéshez szükséges egészségügyi felszerelések, berendezések, fertőtlenítőszerek beszerzésére fordítja.
Hozzájárultak a jelenlévők, hogy a Kálvin tér 5. szám alatti ingatlanon lévő udvari épületrészt a Tiszántúli Református Egyházkerület részére bérbeadja az önkormányzat. Mivel oktatási célra használják a jövőben az épületet, ezért térítésmentesen kerül a bérlő használatába.
 
Módosításra került az ebrendészeti tevékenység végzésére kötött szerződés, annak okán mert a Kádár Vitéz Városvédő,- Fejlesztő és Kulturális Egyesület neve és székhelye, valamint az egyesület elnökének személye is változott. A jövőben ezt a feladatot a Berettyóújfalui Kóbor Mancsok Állatvédő Egyesület végzi.
 
Elfogadva a „Bölcsődei férőhely bővítés Berettyóújfaluban" pályázat építési közbeszerzésének eredményéről szóló előterjesztést, a képviselők valamennyien támogatták, hogy a legjobb ajánlatot tevő Generál'98 Építőipari Kft. legyen a kivitelező. A beruházás, építkezés így hamarosan kezdődhet.
 
Zárt ülésen született döntés a hónapok óta betöltetlen házi gyermekorvosi praxis ügyében. A képviselők arról határoztak, hogy Dr. Abdul Gafir Faris gyermekorvos szerzi meg a megüresedett praxist, és kezdi meg november 1-től a rendelést.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS