2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
811-en írták alá új szerződésüket a Gróf Tisza István Kórházban

 
 
2021-03-03 13:24:41 | Frissítve: 2021-03-03 13:26:20
 
 
Országosan az egészségügyben dolgozók több mint 95 százaléka írta alá az új jogállási törvénynek megfelelő szerződését. Városunkban kilenc fő döntött a távozás mellett.


 


 

Az Országgyűlés 2020. október 6-án fogadta el az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló 2020. évi C. törvényt. A jogviszonyváltozás az állami és az önkormányzati fenntartású egészségügyi szolgáltatóknál dolgozókat érintette, az ő jogviszonyuk alakult át – 2021. március 1-jével – egészségügyi szolgálati jogviszonnyá. Az új szerződés aláírására február végéig volt lehetőség, ennek hiányában az érintett munkavállaló(k) közalkalmazotti jogviszonya a törvény erejénél fogva megszűnt. Az új jogviszony teljesen megváltoztatja az egészségügyben dolgozók munkakörülményeit és bérezését.
Jenei Zoltán országos kórház-főigazgató tájékoztatójából kiderült, az állami egészségügyi rendszerben több mint 110 ezren dolgoznak, ennek a csoportnak nagy része elfogadta az új szerződését, körülbelül 5500-an azonban nem írták alá a hatályos kontraktust, ez a szám viszont még változhat. Hozzátette: a járvány alatt is biztosított az egészségügyi ellátás.
Ami a Gróf Tisza István Kórházat illeti, Dr. Muraközi Zoltán főigazgató arról számolt be, a 820 alkalmazott 1%-a, összesen 9 fő (egy fizetés nélküli szabadságon lévő orvos, egy szakpszichológus, öt egészségügyi szakdolgozó, kettő egészségügyben dolgozó illető) nem írta alá az új egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló szerződést. Emellett négy orvos és három egészségügyi szakdolgozó, akik eddig egyéb jogviszonyban dolgoztak, szintén aláírták az új jogviszonyról szóló kontraktust. Ez azt jelenti, hogy a kórház ellátási területén élő lakosok egészségügyi ellátása továbbra is teljeskörűen biztosított lesz.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS