2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Látogatási tilalom a kórházban

 
 
2021-03-10 14:38:34 | Frissítve: 2021-03-10 14:38:57
 
 
A Gróf Tisza István Kórház főigazgatójának szerkesztőségünkbe eljuttatott közleménye szerint az Országos Kórházi Főigazgató a látogatási tilalom szigorú betartását rendelte el.


 


 

A közleményben az áll, a Covid-járvány harmadik hulláma térségünket és az intézményt is elérte. A pozitív betegek száma jelentősen megnövekedett, az osztályok terhelése tovább nőtt. Az Országos Kórházi Főigazgató emiatt a látogatási tilalom szigorú betartását rendelte el.


Médiumonkon keresztül tájékoztatják Önöket, hogy a Gróf Tisza István Kórházba eddig kiadott látogatási engedélyeket a mai nappal visszavonják, azok március 11-től nem jogosítanak fel a beteglátogatásra!
Természetesen továbbra is lehetőség van a törvény által lentebb felsorolt betegcsoportokba tartozókkal történő kapcsolattartásra, azonban kérik, hogy ezt újabb kérelem beadásával kezdeményezzék a titkarsag@berettyokorhaz.hu e-mail címen


Az Eütv. 11. §(3)-(6) bekezdése személyes kapcsolattartási jogokat állapít meg a következők szerint:
(3) A súlyos állapotú betegnek joga van arra, hogy az által megjelölt személy mellette tartózkodjon. Cselekvőképtelen beteg esetén a fenti személy megjelölésére a 16.§(1)-(2) bekezdésében meghatározott személy is jogosult. E bekezdés alkalmazásában súlyos állapotú az a beteg, aki állapota miatt önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve fájdalmai gyógyszerrel sem szüntethetők meg, illetőleg pszichés krízishelyzetben van.
(4) A kiskorú betegnek joga van arra, hogy szülője, törvényes képviselője, illetőleg az állata vagy törvényes képviselője által megjelölt személy mellette tartózkodjon.
(5) A szülő nőnek joga van arra, hogy az általa megjelölt nagykorú személy vajúdás és szülés alatt folyamatosan vele lehessen, a szülést követően pedig arra, hogy – amennyiben ezt az ő vagy újszülöttje egészségi állapota nem zárja ki – újszülöttjével egy helyiségben helyezzék el.
(6) A beteget megilleti a vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személyes vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagjával való kapcsolattartásnak és vallása szabad gyakorlásának joga.


A betegeknek szánt csomagok átvétele a korábbiak szerint továbbra is biztosított. Kérik, hogy értéket és romlandó élelmiszert ne tegyenek a csomagokba.


Betegeink, hozzátartozóik és munkatársaink védelme érdekében a Dr. Muraközi Zoltán főigazgató kéri megértésüket és együttműködésüket!

 



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS