2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
A zárva tartás ellenére sem állt meg az élet a moziban

 
 
2021-04-01 07:18:45 |
 
 
A koronavírus-járvány miatt a mozik ugyan zárva tartanak, az élet azonban itt sem állt meg. A háttérben folyamatosan készülnek a filmek, folynak az utómunkák, újabb és újabb forgatókönyvek születnek.


 


 

A pandémia miatt nagyon sok szuperprodukció került elhalasztásra, többek között az új James Bond-film, a Fekete Özvegy, a King’s Man – A kezdetek, a Hang nélkül 2, a Halálos Iramban 9. része, a Top Gun: Maverick, a Dűne és még sorolhatnánk. Filmekben gazdag időszak elé nézünk, lesz tehát mit bepótolni, amint a helyzet megengedi, és engedélyezik az összes elmaradt film vetítését a filmszínházakban.
Hogy a nézőközönség ne maradjon filmek nélkül, sok film felkerült a különböző streaming szolgáltatók oldalaira, melyeket most otthoni környezetben nézhetünk meg. Ezek sajnos otthon nem adnak olyan élményt, mint amit a moziban már megszokhattunk, de egyelőre ezzel kell beérnünk.
Amerikában és Kínában a helyzet enyhülésének köszönhetően folyamatosan nyitnak ki ismét a mozik, létszámkorlátozással és óvintézkedésekkel ugyan, de megint fogadják a filmezni vágyó közönséget. Nagy filmek hiányában átmenetileg be kell érni a kisebb produkciókkal, de úgy néz ki, a bezártság után egyre többen látogatnak el újra a filmszínházakba. Jelenleg az összes magyarországi mozi zárva tart, de a filmszínházak bíznak benne, hogy amint véget ér a veszélyhelyzet, és lehetőség nyílik az enyhítésekre, korlátozásokkal ugyan, de ők is újból kinyithatnak.
A „háttérben” a Makk Kálmán Mozi munkatársai is készülnek az újranyitásra, elvégzik a kötelező, technikai karbantartási műveleteket. Folyamatosan üzemeltetik a mozi szervert és a vetítőgépet, tesztelik a hangot, az erősítőket, ezenkívül folynak azok a munkálatok is, amikre az állandó nyitvatartás mellett nem mindig sikerül időt szakítani. A dolgozók úgy készülnek, hogy egyből fogadni tudják a nézőket, amint erre megint lehetőség adódik.
A Makk Kálmán Mozi – az újranyitást követően – megpróbálja bemutatni az összes elmaradt, illetve elhalasztott filmet, hogy mindenki megtalálhassa a maga szórakozását, hiszen mozi volt, van és lesz.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS