2024. április. 18, csütörtök
Andrea napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Agrárképzési központ épül a piac területén

 
 
2021-07-21 12:23:18 |
 
 
„A foglalkoztatási arány és az üzleti környezet javításának integrált megközelítése Margitta és Berettyóújfalu kistérségek szintjén” című projekt magyarországi nyitórendezvényének adott otthont a városháza nagyterme. A pályázat keretében a román településen egy „Mezőgazdasági és Agrár-élelmiszeripari Vállalkozói és Képzési Központ” épül, míg városunkban a Berettyó-Bihar Agrárképzési Központ jön létre.


 


 

A július 13-ai projektnyitó alkalmon Muraközi István polgármester a két település közötti, már hosszú ideje tartó partnerségről beszélt.
 
Vitányi István köszöntőjében a határ menti települések közötti, már hagyományosnak mondható együttműködésekről szólt.
 
A Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, Pajna Zoltán azt mondta, az interregionális együttműködések kialakulásakor a megyei önkormányzat sok célt tűzött ki maga elé.
 
Pajna Zoltán gondolatait azzal zárta, fontos, hogy a berettyóújfalui, margittai, vagy akár a debreceni piacon is jelen legyenek azok a termelők, akik jó minőségű, helyi termékeket tudnak előállítani.
Margitta Megyei Jogú Város polgármestere szerint a pályázat befejezése nagy hatással lesz a két település lakosai számára, emellett az őstermelőknek és helyi vállalkozóknak jobb, modernebb körülmények között lesz lehetőségük termékeiket bemutatni, eladni. Marcel Emil Sas Adăscăliţii azt is hozzátette, egy másik, hasznos része a projektnek, hogy vállalkozói készségeket támogató képzési programokat tudnak majd tartani helybeli vállalkozók és magánszemélyek részére.
Sólya László, a Városfejlesztési Iroda vezetője a Berettyóújfaluban megvalósuló fejlesztésekről tájékoztatta a jelenlévőket.
 
 
Botos Sándor projektmenedzser a Margittát érintő fejlesztésekről számolt be.
 
A pályázat összköltsége 2.615.166 euró, melyből városunkat 925.672 euró illeti meg. Ennek az összegnek 85%-a Európai Uniós, 10%-a állami támogatás, 5%-a pedig önkormányzati önerő.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS