2024. április. 24, szerda
György napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Helyi és megyei munkaajánlatok az állásbörzén

 
 
2022-02-28 12:30:50 |
 
 
Több mint harmincféle munkalehetőség közül választhattak az álláskeresők a február 23-ai állásbörzén a sportcsarnokban. A kórház, a rendőrség, a Magyar Honvédség, valamint a megye szakképzési centrumai mellett megyei kis- és középvállalkozások kínáltak álláslehetőséget, illetve munkavállalással és álláskereséssel kapcsolatos hasznos információkat.


 


 

A rendezvény ünnepélyes megnyitóján Dr. Vitányi István többek között a szakképzési centrumok, a szakképzett munkaerő, továbbá a belföldön való elhelyezkedés, és az állásbörze jelentőségéről beszélt. 
 
A megnyitó során Muraközi István kiemelte, az állásbörze egy fontos seregszemle, mely több száz álláskeresőnek lehetőséget ad a munkaerőpiacon való elhelyezkedésre. Hozzátette, Berettyóújfalu célja, hogy a foglalkoztatottak helyben telepedjenek le, hiszen ebből az önkormányzat, a munkáltató, és a munkavállaló is csak profitálhat. 
 
Pajna Zoltán megnyitó beszédében hangsúlyozta, célszerű már általános, illetve középiskolás korban utánajárni, melyek azok a szakmák, amikre a jövőben szükség lesz. Hozzátette, a munkavállalóknak a munkáltatókról, és kínálataikról is érdemes érdeklődniük.
 
A rendezvényt szervező Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. ügyvezetője beszédében elmondta, az állásbörze kortól és szakképzettségtől függetlenül minden pályaválasztó, illetve álláskereső számára számos lehetőséget nyújt.
 
Az állásbörzén nem csak munkalehetőségek közül, de szakmai képzések közül is lehetett választani. A Debreceni Szakképzési Centrum széles kínálattal várta az érdeklődőket. Több mint 50 szakmából álló választékukat a munkaerőpiaci igényeknek megfelelően alakították ki. Képzési lehetőségük minden 16. életévét betöltött személy számára elérhető. Így nem csak a pályaválasztás előtt álló diákok, hanem a felnőtt korosztály is kiválaszthatta, és akár jelentkezhetett is a DSZC képzéseire.
 
A négy állomásból álló rendezvénysorozat Hajdúsámsont és Berettyóújfalut követően Hajdúböszörménybe, illetve Püspökladányba is ellátogat. Így aki az első két rendezvényen nem tudott részt venni, az jövő hónapban számos munka- illetve képzési lehetőség közül tud választani, továbbá hasznos információkat gyűjteni közvetlenül a munkáltatóktól.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS