2024. április. 26, péntek
Ervin napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Három rendelet elfogadása a februári képviselő-testületi ülésen

 
 
2022-03-17 13:22:55 |
 
 
Rendeletek elfogadása, közbeszerzési eljárás és versenytárgyalás eredménye és új elnevezésű major és utca. Többek között ezek voltak napirenden a képviselő-testület február 24-i ülésén.


 


 

A napirendi pontok tárgyalása előtt Bondár Sándort, a Herpály-Team Kft. ügyvezetőjét köszöntötték nyugdíjba vonulása alkalmából. A céget több mint 22 évig vezető igazgató munkáját köszönték meg a képviselő-testületi ülésen.  Muraközi István az 1991-ben alapított városi kft tevékenységeit említette meg.
 
A bölcsődében, a köznevelési és a szociális intézményekben alkalmazandó intézményi térítési díjakról szóló rendeletet minden évben felülvizsgálja a testület. A rendelettel kapcsolatban elhangzott, a térítési díjak nem emelkednek, a 2020-ban és 2021-ben is érvényes díjakkal azonos mértékben kerülnek megállapításra. 
 
Az ülésen elfogadták a képviselő-testület szervezeti és működési szabályzatáról szóló rendeletet is. A rendelet tartalmát tekintve egy kormányhivatali törvényességi észrevétel okán a rendkívüli testületi ülések összehívására vonatkozó előírásokban változik, emellett pedig szerkezeti tagolása módosul.
Új rendeletként fogadták el a munkaerőpiaci programban, képzésben résztvevők ösztönző támogatásáról szóló rendeletet is. A rendelet célja, hogy anyagi támogatást biztosítson a legalább 30 órában megvalósuló felnőttképzés keretében szervezett munkaerőpiaci tréning programban, mentorálásban, illetve képzésben résztvevők számára. Az ülésen elhangzott, ösztönző támogatásban az részesülhet, aki a pályázat keretében szervezett képzésen részt vesz és a programban meghatározott követelményeket sikeresen teljesíti.
 
 
A program célja a hátrányos helyzetű csoportok felkészítése a foglalkoztathatóságra. Az ösztönző támogatás forrása az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program „Humán szolgáltatás fejlesztése Berettyóújfalu és vonzáskörzetében” elnevezésű pályázata. A napirendek között a projekt megvalósításához kapcsolódó megismételt közbeszerzési eljárás eredményét is ismertették. Ez alapján a képzéseket, szakértői tanácsadásokat, kompetencia méréseket szolgáltatásként a SIMONINFO Multimédia és Oktatási Kft., valamint a PEDELLUS '98 Kereskedelmi és Oktató Kft. végzi.
 
Két új elnevezéssel gazdagodnak városi területek. A 42-es számú főútból nyíló belterületi utat Kengyel utcának nevezik el, amely egy elődtelepülés nevét örökíti meg. Egy berettyószentmártoni kivett major művelési ágú ingatlan pedig, a tulajdonos kérésére korábbi elnevezését, a Szónoktó major nevet viseli a jövőben.
 
Egy Széchenyi utca melletti ipari park területén található ingatlan értékesítését versenytárgyalás útján hirdette meg az önkormányzat. Két gazdasági társaság vett részt a tárgyaláson, mely 23 millió forintról indult. A mezőgazdasági gépek értékesítésével, szervízelésével foglalkozó nyertes ajánlattevő végül 32 millió forintos vételáron vásárolja meg az ingatlant, ahol üzemcsarnokot szeretne építeni. 
 
 
Az ülés végén Bónácz János alpolgármester arról számolt be, hogy elkészült és használható a berettyószentmártoni városrészen az ATM automata, mely már egy nagyon régi igénye volt az itt élőknek.
 
Képviselői jelzés érkezett a Nagyváradi utcával és a piac területével kapcsolatban, a lakosok jelzése szerint itt sokan figyelmen kívül hagyják a behajtani tilos táblákat. Arról is szó volt, hogy a Kádár utca városból kivezető szakaszán sokan nem tartják be a sebességkorlátozást és gyorsan hajtanak. A belvárosban és a lakótelepeken lévő padok rendbetételéről is esett szó, melyet a tavaszi munkákkal fognak elvégezni.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS