2024. április. 25, csütörtök
Márk napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Lakossági fórum az új elkerülő útról

 
 
2022-03-17 13:33:14 |
 
 
Január 14-én tervezői szerződés jött létre a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. és az UTIBER Közúti Beruházó Kft. között. A cég egy Berettyóújfalut nyugatról elkerülő út tervezési feladatait kapta meg. Az érdeklődőket a terv jelenlegi állásáról a Magyar Közút Nonprofit Zrt., a Nif. Zrt., illetve az Utiber Kft. részvételével lakossági fórumon tájékoztatták.


 


 

A tervet ismertető Tómán Lajos a fórumon elmondta, a kétszer egysávos, körülbelül 13 km hosszú úthoz szükséges környezetvédelmi engedély mostanra készült el. Hozzátette, az engedélyezési terveknek október 14-ig, az építési engedélynek december 14-ig, a végleges terveknek pedig 2023 júliusáig kell elkészülniük. A fórumon Muraközi István kiemelte, a tranzitforgalomnak, illetve a teherautóknak nem kell majd áthaladniuk a városon, ha az elkerülő út elkészül.
 
A fórumon a projekt kapcsán több kérdés is felmerült. A résztvevőket többek között az esetleges zajhatás, a kisajátítással kapcsolatos földárak, az új elkerülő mellett lévő területek és ingatlanok biztonságos megközelítése, valamint az új főút nyomvonala érdekelte.
 
Szoták Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Hajdú-Bihar megyei igazgatója a mezőgazdasági gazdálkodók kérdéseire úgy felelt, egy ingatlan se marad közúti kapcsolat nélkül. Hangsúlyozta továbbá, a cél egy tempós, balesetmentes, és biztonságos út létrehozása. Dr. Vitányi István a kérdések kapcsán elmondta, az út tervezésekor sok szempontot figyelembe kell venni. Az országgyűlési képviselő hozzátette, egy olyan nyomvonal építése a cél, amellyel a nagy többség elégedett lesz. Ennek érdekében az önkormányzat feladata, hogy a helyiek minél több lakossági fórumon tájékoztatást kaphassanak.
 
A kétsávos elkerülő út a tervek szerint a Bakonszeg felé vezető úton, illetve a 47-es és a 42-es főúton körforgalmi csomóponttal egészül majd ki. A Berettyó és a Kék-Kálló folyók fölött, valamint a Püspökladányt és Biharkeresztest összekötő vasútvonal metszéspontjánál pedig hidak épülnek. A projekt részeként a szentmártoni körforgalomtól körülbelül 9,4 km hosszon a 47-es főút burkolatát is megerősítik.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS