2024. április. 27, szombat
Zita napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Teltház fogadta Feri atyát

 
 
2022-04-14 10:46:43 |
 
 
Pál Ferenc, vagy ahogy mindenki ismeri, Feri atya tartott előadást testről, lélekről, illetve harmóniáról a Nadányi Zoltán Művelődési Házban. A Budapesten szolgáló római katolikus pap, mentálhigiénés szakember országszerte tart előadásokat, melyek során a spiritualitás mellett a társadalomtudományok is szóba kerülnek. Feri atya előadásai a személyes lelki egyensúly kérdéseiben, a közösségi, illetve családi konfliktusok, továbbá a párkapcsolati, házassági problémák megoldásában nyújtanak segítséget.


 


 

Az április 4-ei alkalmon Feri atya több jelentős, a jelenünket, illetve életünket befolyásoló tényezőre hívta fel a figyelmet. A római katolikus pap gondolatait azzal kezdte, az emberek hajlamosak a múltat ösztönösen, negatívról negatív fordulatra felidézni, annak ellenére, hogy mindenki maga döntheti el saját élettörténetét.
Azt is kiemelte, ha jó életminőségben szeretnénk lenni a múlthoz fűződő viszonyunkban, ahhoz életünk csúcsélményeit meg kell őriznünk. Ezek a csúcsélmények nem feltétlenül rendkívüliek, de minden ember rendelkezik velük. Pál Ferenc hozzátette, bárki bármelyik történetét befejezheti pozitívan. Ez viszont erőfeszítést igényel, mivel a minket ért eseményeket pozitívról pozitív fordulatokra kellene feleleveníteni, az emberekre azonban igen jellemző a pesszimista gondolkodásmód.
Szó esett arról is, mindenki hajlamos egy őt érő inger hatására visszaesni a múltba, főként a sérült gyermekkorába. Ezt a testi tünetek mellett a negatív érzelmek, gondolatok, valamint a szelektív emlékek jelzik.
Pál Ferenc előadása utolsó részében hangsúlyozta, fontos, hogy legyenek céljaink. Akiknek a rövid távúak mellett hosszú, sőt akár halálon túli céljaik is vannak, mind jobban érzik magukat. A külső életcélok mellett azonban fontos, hogy belső, továbbá nem énközpontú célokat is kitűzzünk.
A több elismeréssel kitüntetett mentálhigiénés szakember gondolatait azzal zárta, az ember véges és halandó, de a természet, valamint a nagy múltú történelmi épületek közelsége rámutat arra, hogy az élet több annál, mint amit most átélünk.
Az előadást követően lehetőség volt Pál Ferenc – többek között – önismereti, pszichológiai, valamint spirituális tematikájú kiadványainak dedikáltatására is.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS