2024. április. 20, szombat
Konrád, Tivadar napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Képviselő-testületi ülés április elején

 
 
2022-05-27 09:06:41 |
 
 
Az önkormányzat tavalyi költségvetésének beszámolója, ingatlan értékesítésekkel és pályázatokkal kapcsolatos döntések. Többek között ezekről tárgyalt a képviselő testület április 28-i ülésén.


 


 

A BERÉPO Nonprofit Kft. 2021. évi tevékenységéről szóló beszámolója és az idei évre vonatkozó üzleti terve volt az első napirend.  Karalyos Krisztina ügyvezető az ülésen úgy fogalmazott, az elmúlt év a szociális szektorban sem volt könnyű, a megfelelő szakmai munkát több dolog is nehezíti. Hozzátette, igyekeznek a rendelkezésre álló erőforrásokkal megfelelően gazdálkodni.
 
Az önkormányzat 2021. évi zárszámadási rendeletének elfogadása is szerepelt az előterjesztések között. A város költségvetéséről, bevételeiről, kiadásairól, működéséről egy 24 oldalas beszámolót olvashattak a képviselők. Dézsi Ferencné az ülésen elmondta, a bevételek közel 100 százalékban beérkeztek, a kiadások egy része azonban később fog teljesülni. A pénzügyi iroda vezetője emellett kiemelte a 2021-ben befolyt iparűzési adóbevételt.
 
A Berettyóújfalui Polgármesteri Hivatal 2021. évi munkájáról ugyancsak terjedelmes és részletes 36 oldalas dokumentum számolt be. A hivatal sokféle tevékenységét bemutató előterjesztést elfogadták a képviselők.
A helyi menetrend szerinti autóbusz szolgáltatást nyújtó N-R-A Busz Kft. kérelmét elfogadva, hozzájárultak a képviselők, hogy a vállalkozás számára az év végéig havi 160 ezer forint többlettámogatást nyújt az önkormányzat, a magas üzemanyagárral járó megemelkedett működési költségek finanszírozására. 
Négy előterjesztést is tárgyaltak a jelenlévők, mely ingatlanok értékesítésével volt kapcsolatos. Két esetben a versenytárgyalás eredményét állapították meg, míg kettőben a kiírásáról döntöttek.
A Berettyóújfalu-Szentmártoni Református Egyházközség részére vissza nem térítendő támogatás nyújtásáról is döntés született. Az önkormányzat 500 ezer forinttal járul hozzá a berettyószentmártoni református templom templomsüvegének felújításához.
 
A „Külterületi helyi közutak fejlesztése” elnevezésű pályázat önereje 5 millió forinttal emelkedik. A nyertes, 300 millió forintos támogatásból új aszfalt burkolatot kap a Monostor utca, ami a Csonkatoronyhoz vezető út felújítását jelenti, illetve a Morotva utca külterületi szakasza.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS