2024. április. 26, péntek
Ervin napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Zajlanak az érettségi vizsgák

 
 
2022-05-27 09:14:17 |
 
 
A magyar nyelv és irodalommal május 2-án országos szinten megkezdődött az érettségi vizsgaidőszak.


 


 

Az érettségi első napján az Arany János Gimnázium és Technikumba látogattunk el, ahol közel 180-an adnak számot tudásukról az elkövetkezendő hetekben.
 
Egy szótár bevezető előszavából kaptak részleteket két oldalon a középszinten érettségizők a vizsga első részében, ehhez kapcsolódóan kellett szövegértéssel kapcsolatos kérdésekre válaszolniuk a diákoknak. Ezt követően kétféle szövegírási feladat közül választhattak a tanulók: vagy az iskolai memoriterekről, vagy diákönkormányzati tagként a tanulmányi kirándulásokról írhattak 120-200 szavas terjedelemben. Az érettségi második részében a diákok eldönthették, hogy egy Szabó Magda-novellát elemeznek, vagy pedig egy Janus Pannonius- és egy Juhász Gyula-verset hasonlítanak össze. A vizsga nehézségeiről maguk az érintett tanulók meséltek stábunknak.
 
Az Arany János Gimnázium és Technikum végzős diákjai közül jó néhányan eddigi iskolájukban folytatják tanulmányaikat, hogy az érettségi mellé szakmai végzettséget is szerezzenek. A többiek a felsőoktatásban vagy más szakképző intézményekben tanulnak tovább.
A Bessenyei György Technikumban három osztály 65 tanulója vizsgázik, a korábbi évekhez képest idén többen tesznek előrehozott és emelt szintű érettségit.
 
A középszintű matematika érettségi első részében többek között a gráfok, halmazok, mértani sorozat és valószínűségszámítás került terítékre. A második etapban a vizsgázók az új autók értékcsökkenése, illetve az iskolai fiú-lány arányok mellett a szőlőtermesztésről is kaptak szöveges feladatot.
 
Hazánkban az idei érettségi időszakban több mint 114 ezren vizsgáznak. A középszintű szóbeli számonkérésekre június 13-a és 24-e, míg az emelt szintű vizsgákra június 1-je és 9-e között kerül sor.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS