2024. április. 25, csütörtök
Márk napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
75 éves fennállását ünnepelte a gimnázium és technikum

 
 
2022-05-27 09:47:29 |
 
 
Ünnepi alkalomnak adott otthont a művelődési ház színházterme május 20-án, ekkor ünnepelte ugyanis alapításának és fennállásának 75. évfordulóját a Berettyóújfalui SZC Arany János Gimnázium és Technikum.


 


 

A programon köszöntők mind olyan személyek voltak, akiknek valamilyen kötődése van az intézményhez. Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Muraközi István polgármester azokat a szép emlékeket idézték fel, amelyeket diákként éltek át egykori iskolájukban.
Pelyhéné Bartha Irén azt mondta, a 75 éve sikeresen, illetve eredményesen működő Arany János Gimnázium és Technikum egy olyan szellemi alkotóműhely, amely például szolgál a környék fiataljainak. A Berettyóújfalui Szakképzési Centrum főigazgatója az egyik legfontosabb feladatként említette a múlt tiszteletét, amelynek alappillére az intézmény történetének, krónikájának ismerete, szellemiségének megőrzése, tradícióinak átörökítése. Ugyanakkor azt is hangsúlyozta, hogy a hagyományos tanítási formákat felváltja az élményalapú oktatás, az osztálytermeket a digitális alkotóműhely, a megszokott tanár szerepet pedig a mentor és mentorált kapcsolat. – Az iskoláknak a kognitív tudásátadásnál fontosabb lesz a projektoktatás, a megtapasztalás, kipróbálás és az egyéni felfedezés élménye. Az online tér és a valós élet határainak éles kijelölése, valamint ezen sajátságos létélmény szabályainak lefektetése lesz az oktatók egyik fő feladata a jövőben – tette hozzá Pelyhéné Bartha Irén.
Az Arany János Gimnázium és Technikum 75 éves történetéről Mihucz Sándorné tagintézmény-vezető beszélt a jelenlévőknek.
 
Az ünnepi esemény az Arany János Gimnázium és Technikumban folytatódott, ahova szintén sok egykori „Aranyos diák” ellátogatott, köztük az a Bak Istvánné Szepesváry Ildikó, aki 1954 és ’58 között volt az iskola tanulója.
 
A program részeként egy tárlat is nyílt az intézményben. Három olyan személy – Tóth Sándor festő-, L. Ritók Nóra grafikus-, valamint Török Zita fazekas népi iparművész – alkotásait állították ki, akik tanárként, diákként, vagy tanulóként és pedagógusként kötődtek, kötődnek az Arany János Gimnázium és Technikumhoz. Ezenkívül a hagyományos, de egy kissé megújított iskolatörténeti kiállítást is megtekinthették az érdeklődők. Az intézmény jubileumi ünnepsége az idei város napja rendezvénysorozat nyitóeseménye volt.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS