Egészséges ételek, termékek, természetes alapanyagok sokasága állt a május 21-én megtartott „Egészséges életmód nap” középpontjában, de főző- és süti sütő verseny, valamint érdekes előadások is helyet kaptak a programban.
Városunk polgármestere köszöntőjében azt emelte ki, a saját egészségünkért csak mi magunk tudunk tenni. Muraközi István hozzátette: az ilyen jellegű alkalmak fő feladata a tudásátadás, illetve hogy bemutassák, egészséges alapanyagokból – túlságosan feldolgozott élelmiszerek nélkül – is lehet finomat és egészségeset főzni.
A Makk Kálmán Moziban megtartott előadások mindegyike az egészségmegőrzésről szólt. Dr. Semjéni Mariann szakgyógyszerész arról beszélt, hogyan őrizhetjük meg az egészségünket, amely a legnagyobb kincsünk.
A nap másik előadásán olyan életmódváltási praktikák hangzottak el, amelyeket bárki könnyedén be tud illeszteni a mindennapjaiba. Tóth Judit táplálkozási tanácsadó úgy véli, az életmódváltás egy viszonylag rövid folyamat.
Tóth Judit előadásában szó esett a laktóz- és tejérzékenységről is.
A táplálkozási tanácsadó hangsúlyozta: fontos mögé nézni a problémának, és kérdés esetén bátran kérjünk szakembertől segítséget.
A főző- és süti sütő verseny díjazottjai a kupák mellett – a kiállítók felajánlásainak jóvoltából – nagyon sok és értékes tárgyi nyereménnyel is gazdagodtak. Az „Egészséges életmód napra” ellátogatók az előadásokon és a standoknál elhangzott sok hasznos információval a tarsolyukban térhettek haza.