2023. október. 2, hétfő
Petra napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Eskütétel és mandátumátadás a testületi ülésen

 
 
2023-02-17 13:04:16 |
 
 
Eskütétel és mandátumátadás, ingatlanokkal kapcsolatos döntések közöttük egy Dózsa György úti épület helyi védelmének megszüntetése. Tíz napirendi pont a képviselő-testület január 23-i ülésén.


 


 

Az ülés elején a tavaly decemberben elhunyt önkormányzati képviselőre, Vitányi Ferenc Józsefre emlékeztek egy perces néma felállással.

Eskütétel és mandátumátadás előzte meg a napirendi pontok tárgyalását. A helyi választási bizottság elnöke, Porkoláb Lajosné dr. ismertette, hogy a kompenzációs lista alapján önkormányzati képviselői megbízólevelét Szabó Zoltán részére adja át.

Az ülésen képviselői megbízása mellett Szabó Zoltánt megválasztották az ügyrendi, közrendvédelmi és településfejlesztési bizottság tagjának is.

Döntött arról a képviselő-testület, hogy az előző évek során kialakult gyakorlat szerint a szabadságok kiadása okán a polgármesteri hivatal 2023. július 17-től augusztus 18-ig, valamint 2023. december 18-tól december 29-ig igazgatási szünetet rendel el.

 

 

Versenytárgyalás útján értékesített az önkormányzat egy Péterszegi utcai 52 négyzetméteres lakást. Az előterjesztés szerint a két jelentkező közül a magasabb vételárat kínáló vásárolhatja meg az ingatlant. Elfogadták azt a határozati javaslatot is, mely szerint egy Bócsi utcai beépítetlen területet – ugyancsak versenytárgyalás eredményeként – egy év időtartamra bérbe ad az önkormányzat.

 

A Dózsa György út 14 szám alatti ingatlan tulajdonosai azzal a kéréssel keresték meg a képviselő-testületet, hogy kezdeményezzék az épület helyi egyedi védelmének megszüntetését. Ezt az épület szerkezeti állapotával indokolták, melyet már több alkalommal felújítottak, de a karbantartások ellenére folyamatosan romlik az állapota. Levelükben jelezték, hogy a helyi védelem megszüntetését követően lebontanák az építményeket, és annak helyére három éven belül egy korszerű, a 21. század elvárásainak megfelelő épületet alakítanának ki. Az ingatlan tulajdonosai minden szükséges dokumentumot elkészítettek, értékvizsgálati és műemléki szakértői vélemény mellett látványtervet is mellékeltek.

A képviselők hosszan tárgyaltak a napirendről, több szemszögből is megközelítették a témát. Végül valamennyien igennel szavaztak, így megkezdődhet az épület helyi védelmének megszüntetése.

 

A Püspökladány és Biharkeresztes közötti vasúthálózat korszerűsítési munkálataival kapcsolatban tett fel írásbeli kérdést Szántai László. A képviselő arra volt kíváncsi, hogy a vélhetően megnövekedő vasúti forgalom mekkora zajhatással lesz a környezetre, vagy zavaró a környéken lakók életére. Muraközi István a beruházótól, illetve a kivitelezőtől megkapott válaszlevélből idézett. 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS