2023. június. 6, kedd
Norbert napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Berettyóújfaluban a megye első vállalkozói inkubátorháza

 
 
2023-03-23 12:16:17 | Frissítve: 2023-03-23 12:16:54 |
 
 
Az induló, valamint a már működő, de tőkeszegény vállalkozásokat segíti az újonnan átadott Nyíri István Vállalkozók Háza. A József Attila utcai, közel 500 m2-es inkubátorház összköltsége 250 millió Ft volt, melyből több mint 191 millió Ft uniós támogatás.


 


 

A TOP-os pályázat lehetővé tette az eszközbeszerzést, illetve az inkubációs tevékenységhez is hozzájárul. A háromszintes, akadálymentesített intézmény a betelepülő vállalkozók számára kínál olyan irodákat, melyekhez közösségi tér, teakonyha, valamint szociális blokkok tartoznak. Az épület udvarán nyolc parkoló található, melyek közül egy akadálymentes.

Az inkubátorház ünnepélyes átadóját furtai tánc nyitotta.

Az átadó résztvevőit Dr. Vitányi István köszöntötte, aki hangsúlyozta, a korábbi fejlesztések, illetve az inkubátorház révén Berettyóújfalu nagy lehetőséget jelenthet a vállalkozók számára. Az országgyűlési képviselő az intézmény céljairól, valamint elnevezéséről is beszélt.

Pajna Zoltán köszöntőjében a térség fejlesztéséről beszélt, melynek – mint mondta – egyik fő területe Berettyóújfalu. Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke azt is kiemelte, az inkubátorház azoknak a vállalkozásoknak nyújt segítséget, melyeknek szükségük van a támogatásra.

Egy úttörő vállalkozásba kezdett Berettyóújfalu néhány éve, amikor lehetőséget kapott, hogy a megyében elsőként és egyedüliként inkubátorházat építsen. Hangsúlyozta köszöntőjében Muraközi István, aki azt is elmondta, az épület Nyíri István nevét viseli, aki a 19. században kiemelkedett a vállalkozók körében, tevékenységével a közjót szolgálta, a város mecénása volt. A polgármester arról is szólt, milyen céllal épült meg a vállalkozók háza.

A köszöntőket követően a város új intézményét Rákóczi Jenő római katolikus plébános, illetve Majláth József református lelkipásztor áldotta meg.

Az átadást követően az inkubátorház egyik irodájába egy vállalkozó máris beköltözhetett.

Az inkubátorház továbbra is várja azoknak a vállalkozásoknak a jelentkezését, melyek innovatív ötlettel rendelkeznek, továbbá elindulásukban vagy működésükben segítséget igényelnek. Berettyóújfalu Város Önkormányzata a szakmai szolgáltatások mellett többek között iroda- és terembérletet, illetve biztonsági és irodai adminisztratív szolgáltatásokat kínál a vállalkozóknak. 
Címkék: 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás: 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS