2024. július. 27, szombat
Olga napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Beszámolók a képviselő-testületi ülésen

 
 
2023-04-24 13:53:16 |
 
 
Az elmúlt évről szóló beszámolók, köztük a tűzoltóság, a polgárőrség és a Berettyó Kulturális Központ 2021-es tevékenysége volt napirenden a márciusi képviselő-testületi ülésen.


 


 

A bihari térség 32 településének mentő tűzvédelmi feladatairól gondoskodó Berettyóújfalui Hivatásos Tűzoltóparancsnokság elmúlt évben elvégzett munkájáról szóló beszámolót tárgyalták elsőként. A jelentésben olvasható, 2022-ben 582 tűzoltói esemény történt, 278 tűzeset és 170 műszaki mentés.

A városunkban már 30 éve működő, 73 taggal rendelkező Berettyóújfalui Polgárőr Egyesület 2022-es működése volt a következő napirend. Mazács Ferenc elnök úgy fogalmazott, az egyesület 1992-es megalakulása óta egyre sokrétűbb feladatot lát el tevékenységével, közbiztonsági, mentési, tűz-, vagy katasztrófavédelmi, műszaki, segítséget nyújtanak. 

A képviselők elfogadták a polgárőrség beszámolóját, akárcsak a Berettyó Kulturális Központ múlt évi munkájáról és idei munkatervéről szóló dokumentumot is. Kállai Irén igazgató szóbeli kiegészítésében kiemelte, az intézmény valamennyi egysége 2022-ben a COVID utáni nyitási lehetőségeket maximálisan kihasználva magas szintű, sikeres szakmai munkát végzett. A központ egységei 497 eseményt, foglalkozást, rendezvényt szerevezett.

Az intézményi térítési díjakról szóló rendelet is elfogadták az ülésen. E szerint 2023-ban a bölcsődei ellátás esetében a gondozás továbbra is ingyenes, fizetni csak - a kedvezményre nem jogosultaknak - az étkezésért szükséges. A Közintézmények Szolgáltató Irodája által nyújtott étkezések esetében a térítési díjak átlagosan 30%-kal emelkednek.

A városi helyi menetrend szerinti autóbusz járatot üzemeltető cég a magas üzemanyag árak okán ebben az évben is többletfinanszírozást kért az önkormányzattól. A havi 260 ezer forintos támogatást ez év végéig nyújtja az önkormányzat.

 

Tavaly december 22-én lépett életbe az a jogszabály, amely lehetővé teszi a köznevelési feladatot ellátó egyházi fenntartók számára azon önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanvagyon tulajdonjogának igénylését, amelyet eddig is köznevelési tevékenység céljára használt. A Tiszántúli Református Egyházkerület részére a februári ülésen döntés született a Kálvin tér 5 szám alatti, a református iskola által használt épület átadásáról. A mostani határozati javaslat elfogadásával a 2020-óta a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény berettyóújfalui telephelyeként szolgáló volt kórházi bölcsődei épület ingyenes tulajdonátruházását vette tudomásul a képviselő-testület.

 

A Kossuth utca 86. szám alatti 1920 négyzetméteres ingatlan versenytárgyalás útján történő értékesítéséről is döntés született. Az előterjesztésben szereplő ingatlanforgalmi értékbecslő által meghatározott értékhez képest azonban magasabb áron.

A képviselő-testület döntése alapján a piaci sátor ugyancsak versenytárgyalás útján kerül értékesítésre, nettó 15 millió forintos induló vételáron.

Az ülés végén szó volt a belterületi utak karbantartásáról, javításáról, helyreállításáról, melyet tervez az önkormányzat, emellett pedig az árakat és a lehetőségeket figyelembe véve tervezik a magasabb műszaki tartalmú felújítást is.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS