2024. május. 18, szombat
Erik napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
A képviselő-testület májusi ülése

 
 
2023-06-13 13:28:10 |
 
 
Módosított lakásrendelet, emelkednek az önkormányzati tulajdonú lakások bérleti díjai, belterületi utak fejlesztésének tervezési munkái kezdődnek el. Döntések a képviselő-testület május 25-i ülésén.


 


 

Módosításra került a lakásrendelet, mely szerint július 1-től emelkednek az önkormányzati tulajdonú bérlakások bérleti díjai, melyek 2020 óta változatlanok voltak. A bérlakásokat üzemeltető Herpály Vagyonkezelő Kft. tett javaslatot a bérleti díjak emelésére, komfortos és összkomfortos lakások esetében 200 forinttal, a szociális helyzet alapján kiadott lakások esetében pedig kb. 150 forinttal emelkednének a négyzetméterenkénti díjak.

Az ülésen hosszan tárgyaltak a napirendről. Elhangzott, a jelenlegi piaci bérleti díjakhoz képest ezek az árak még mindig alacsonynak mondhatóak, körülbelül egyharmada azoknak és ebből is látszik, nem pusztán gazdasági szempontokat vettek figyelembe az emelések előkészítésekor. A rendelet módosítását végül hét igen, egy nem és két tartózkodás mellett fogadták el.

Egy elfogadott határozati javaslat szerint az uszoda épület bővítésével létrejött ingatlan, annak vagyonelemei a Herpály Vagyonkezelő Kft. vagyonkezelésébe kerül, a céggel kötött szerződés módosítása ezt rögzíti. A beruházáshoz felvett hitel és kamatai visszafizetéséhez a forrást az újonnan létesült gyógyászati részleg Gróf Tisza István Kórház általi működtetése fogja biztosítani.

 

A Képviselő-testület elfogadta az ülésen a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok 2022. évi ellátásáról szóló beszámolót.

 

A Vass Jenő Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője fordult azzal a kéréssel a képviselő-testület felé, hogy a szeptemberben kezdődő nevelési évben engedélyezze a csoportokban a maximális létszám 20%-al történő túllépését, mely 30 főt jelent.

Közbeszerzési eljárás eredményét is megállapították az ülésen. A TOP PLUSZ program keretében szilárd burkolattal látnak el tíz utcát, az ehhez tartozó tervezési munkát, és a tervdokumentáció elkészítését a Globálterv Mérnökiroda Kft. végezheti el.

Három önkormányzati ingatlan versenytárgyalás útján történő értékesítéséről is döntés született. Egy magyar utcai előkert, és két Bessenyei lakótelepi garázs kerül eladásra. Mindhárom esetében tartózkodás és nem szavazat mellett fogadták el az előterjesztést.

Elfogadta a testület a Humánpolitikai Bizottság által kiírt pályázatokra jelentkező alapítványok és egyházi jogi személyek idei támogatásáról szóló előterjesztést is, mely szerint 16 pályázót részesített támogatásban.

Az ülés végén több jelzés is érkezett a képviselőktől. Kiss Tamás a városban lévő kiszáradt fákra, tujákra hívta fel a figyelmet, szorgalmazva a minél hamarabbi kivágásukat. Szántai László a városi csapadékvíz-elvezető rendszer kellő karbantartására hívta fel a figyelmet, hogy esetleges nyári intenzív esős napokon el tudják vezetni a csapadékot.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS