2024. május. 3, péntek
Tímea napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Korszerű épületben kezdődött az új tanév

 
 
2023-09-06 09:22:39 |
 
 
A Berettyóújfalui Tankerületi Központ legnagyobb beruházását adták át Hosszúpályiban. Az Irinyi József Általános Iskola a pedagógusok, a diákok, valamint a lakosság örömére 46 év után kívül-belül megújult. A nagyközség oktatási épületének közel 885 millió forintos fejlesztését a magyar kormány támogatta.


 


 

A másfél évnyi munkálatok során megújult a most már hőszigetelt homlokzat, valamint az udvar térburkolata és a parkoló. Az iskola két épülete között mintegy 30 méter hosszú, fedett folyosó létesült. A külső nyílászárókat részlegesen kicserélték, korszerűsítették a fűtést. Mostantól a napenergiát is hasznosíthatja az intézmény, aminek villamos hálózatát, valamint mozgáskorlátozott mosdóit egyaránt felújították. Az épületet akadálymentesítették, belső tereit újrafestették.

Az ünnepélyes átadót Dr. Vitányi István nyitotta meg, aki a beruházás anyagi forrásáról, valamint a fejlesztés indokoltságáról beszélt.

Az átadón Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke is részt vett, aki hangsúlyozta, a jelentős beruházás révén javulhatnak az oktatási körülmények.

Cél, hogy Hosszúpályiban hasonló feltételek legyenek, mint Debrecenben – fogalmazott Pajna Zoltán, aki hozzátette, ehhez elengedhetetlenek a kornak megfelelő korszerűsítések, valamint a szellem fejlesztése. A Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke arra is felhívta a figyelmet, a pedagógusok mellett többek között az önkormányzaton, a helyi civil szervezeteken, illetve a vármegye segítségén múlik, hogy a jelen diákjai alkalmasak lesznek-e eligazodni a jövő várhatóan bonyolultabb életében.

Zara András beszédében kiemelte, Hosszúpályi a fejlődés útján áll – köszönhetően a megvalósult és a tervben levő beruházásoknak. A nagyközség polgármestere hangsúlyozta, célja, hogy a település közelebb kerüljön a megyeszékhelyhez, amit a 4808-as út fejlesztése is segít.

A közel 900 millió forintos projektet a Berettyóújfalui Tankerületi Központ igazgatója mutatta be. Majosi Pálma azt is elmondta, a tankerület arra törekszik, a gyerekek boldog diákként, emberi értékekkel gyarapodva, tudással a kezükben tudják elhagyni a hosszúpályi iskolát.

Az ünnepélyes átadót az intézmény tanulóinak előadásai zárták. A fellépő gyerekek így már a tanév kezdete előtt láthatták, milyen korszerű körülmények várják őket, illetve diáktársaikat szeptembertől.



 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS