2024. szeptember. 8, vasárnap
Mária napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
Zöld bajnok címmel gazdagodott Berettyóújfalu

 
 
2024-06-13 12:16:49 |
 
 
Zöld bajnok címmel gazdagodott Berettyóújfalu. A szakmai konferenciával egybekötött ünnepélyes díjátadónak a budakalászi sportkomplexum adott otthont, ahol több száz önkormányzat vett részt. A CYEB csoport által elindított lakossági LED-csereprogramban azok a települések vehették át ezt az elismerést, amelyeknél a háztartások legalább 20 százaléka regisztrált és részt vett a programban.


 


 

Szebeni Márton, a cégcsoport ügyvezető igazgatója megnyitójában arról beszélt, a konferencián sok hasznos és előremutató információval gazdagodhatnak a megjelentek, az energiaellátás és a fenntarthatóság témaköreiben. Az előadások a helyben termelt és tárolt zöld- és hagyományos energia együttes használatáról szóltak, amely már nem a jövő, hanem a jelen.
 
A rendezvényen részt vett Lantos Csaba energiaügyi miniszter is. Előadásában úgy fogalmazott, örömmel vesz részt az eseményen, hiszen annak egyik fő jelmondata és üzenete a hatékonyság. Ugyancsak elismerően szólt a cég által kezdeményezett és lebonyolított LED-csereprogramról, melyben 530 település vett részt és képviselőjük eljött a mostani alkalomra is.
 
Az ünnepélyes díjátadón elhangzott összesen 138 166 háztartás vett részt a programban, a kiosztott LED lámpák száma pedig 1 millió 759 ezer. A „Zöld Bajnok” címet 114 település érdemelték ki, közülük kilenc önkormányzat teljesített a legkiemelkedőbben, közöttük volt Berettyóújfalu is. Muraközi István polgármester köszöntőjében az energiahatékonyság és takarékosság jelentőségéről szólt.
 
Berettyóújfaluban az eddigi két fordulóban összesen 1367 háztartás vett részt, a kicserélt ízzók száma több mint 18 ezer, ezek értéke 34 millió forint.
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS