2024. október. 22, kedd
Előd napja van.
 
Címoldal | Városi hírek | Kulturális hírek | Rólunk | Elérhetőségünk | Youtube csatornánk |
 
550 millió forintot fordíthat arra a város, hogy még élhetőbbé váljon

 
 
2024-10-03 14:05:56 | Frissítve: 2024-10-03 14:07:32 |
 
 
15 közterület felújítására nyílik lehetősége Berettyóújfalu Önkormányzatának a Top Plusz „Élhető települések” pályázati forrás keretein belül 550 millió forint értékben. A Kertvárosi Zöld Infrastruktúra fejlesztése Berettyóújfaluban megnevezésű projekt részletes bemutatására szeptember 18-án a helyi Polgármesteri Hivatalban egy sajtótájékoztatón került sor.


 


 

A projekt megvalósítása során Berettyóújfalu központi területeinek fejlesztésén és bővítésén felül a település külvárosi részein élők is élvezhetik a felújított közterületeket, hiszen a projekt részét képezi a Báthori utcai sportpálya, a Táncsics téri fitnesspark, a Herpály lakótelep, valamint a Szentmártoni Posta épület zöldterülete mellett a Péterszegi lakótelep zöldterületének rendezése is, de a Csillag utcai-, Nyárfa utcai-, Bem téri- , illetve a Budai Nagy Antal utcai játszóterek, a Bocskai utcai kutyafuttató, a Szentmártoni városrész fitnessparkja és játszótere és a Nadányi utcai zöldfelület és játszótér bővítése is azt a célt szolgálja majd, hogy még komfortosabbá, élhetőbbé váljon majd a város.
 
Pajna Zoltán nem csak a helyi civil szervezetek figyelmét hívta fel a projekt befejezése után nyíló lehetőségekre, hanem a fejlesztett területek környékén élőket is arra buzdította, ezek megóvására törekedjenek.
 
Muraközi István polgármester mellett Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is kitért arra a beszélgetésünk során, jó dolognak tartja, hogy a városunkban működő vállalkozások megerősödtek olyannyira, hogy a parkolók kivitelezését teljes mértékben helyi, míg a parkokét egy berettyóújfalui és két nyíregyházi kivitelező valósítja majd meg. Elárulta, városunk jövőjét a turizmus fellendítésében látja, és reményei szerint a jelen projektben megvalósuló közterületeink felújítása ezt a célt is előremozdítják majd, mindamellett, hogy kifejtette, más hasonló célú projektek megvalósításán is dolgozik.
 
A Kertvárosi zöld infrastruktúra fejlesztése Berettyóújfaluban elnevezésű projekt műszaki terveit, részleteit Demény Zsolt Berettyóújfalu Városfejlesztési irodájának műszaki referense mutatta be a résztvevőknek. Elmondta, a parkolók munkálatai megkezdődtek, és várhatóan 8 hónap múlva, jövő tavasszal vehetik majd használatba a település lakói, míg a parkok munkaterületeit a napokban vehetik át a vállalkozók, akiknek 14 hónapjuk lesz a projekt megvalósítására.
 
 


 
Címkék:



 
Megosztás:

Add a Twitter-hez   Add a Facebook-hoz  

 
Hozzászólás:



 
 
Makk Kálmán Mozi                       

 
Bihari Hírlap
legfrissebb száma

Bihari Hírlap legfrissebb száma

HIRDETÉS1
 
IMPRESSZUM | ADATVÉDELMI TÁJÉKOZTATÓ                                               MÉDIAAJÁNLAT                                               JOGI NYILATKOZAT | TECHNIKAI AJÁNLÁS